Arap Birliği'nden AKP'ye şok IŞİD suçlaması

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Türkiye’nin IŞİD’in büyüttüğünü ve Esed’i devirmek için IŞİD'in işini kolaylaştırdığını ileri sürdü.

samanyoluhaber.com

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Mısır TV’ye verdiği mülakatta, Ankara’yı Irak ve Suriye’nin iç işlerine karışmakla da suçladı. Middle East Eye’ın aktardığına göre, Gayt, Suriye halkının gelecekteki seçimlerde Beşşar Esed’i seçmesi durumunun herhangi bir sorun oluşturmayacağını söyledi. Genel Sekreter, bunun için öncelikle Suriye’de bir ateşkes ilân edilmesi gerektiğini belirtirken, bir uzlaşma çerçevesi çizilmesi gerektiğini, çünkü bazı grupların Esed’le birlikte çalışmak istemediğini vurguladı.

Gayt, sorunun muhalefet ve iktidardan oluşan Suriyelilere bırakılması gerektiğine işaret ederken, “Terörist gruplar bu sürecin dışında bırakılmalı” uyarısında bulundu.

TÜRKİYE'YE SERT SÖZLER

Türkiye'nin binlerce Batılı gencin Irak ve Suriye'de savaşmasına izin verdiğini ve IŞİD'in sınırdan petrol satışı ile gelirlerini artırmasını sağladığını söyleyen Gayt, Ankara'nın Esad'ı devirmek için IŞİD'in yükselişini kolaylaştırdığını da iddia etti.

Kürtleri de IŞİD'le savaşma bahanesiyle topraklarını genişletmeye çalışmakla suçlayan Gayt, İran'ın Arap başkentlerindeki "egemenliğinden böbürlenmesinden" duyduğu memnuniyetsizliği de dile getirdi.
<< Önceki Haber Arap Birliği'nden AKP'ye şok IŞİD suçlaması Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER