Yalovadaki anne oğul cinayeti davası

Yalovadaki anne oğul cinayeti davası -Ocak 2006da, anne ve oğlunu evlerinde öldürdükleri iddiasıyla 6 yıl sonra yakalanan 2 sanığın yargılanmasına devam edildi


YALOVA (A.A) - Yalovada, Ocak 2006da, anne ve oğlunu evlerinde öldürdükleri iddiasıyla 6 yıl sonra yakalanan 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Yalova Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, 24 Ocak 2006da bakkal dükkanı işleten Naciye Yiğit ile oğlu Sinan Yiğiti evlerinde boğazlarını keserek öldürdükleri iddia edilen tutuklu sanıklar Erkut A. (33) ve Hüseyin D. (27) hazır bulundu. Sanık Hüseyin Dnin avukatı Ömer Yıldırım, müvekkili ile ceza evinde yaptığı görüşmeyi mahkeme heyetine aktardı.
     Yıldırım, müvekkilinin akli dengesinin yerinde olmadığını iddia ederek, şöyle konuştu:
     Görüşmede, müvekkilimin 10 yaşındayken Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde, askerlik görevi yaptığı sırada Ağrı Asker Hastanesi ile Gümüşsuyu Asker Hastanesinde psikolojik tedavi gördüğünü bana bildirdi. Ben de kendisine bu ifadeleri nasıl verdin- diye sorduğumda hiç hatırlamadığını söyledi. Özellikle diğer adamı öldürme suçundan hakkında açılan davada bir ifadesi var. Ben bunu nasıl vermişim- dedi. Bu nedenle bizde de psikolojik yönden ceza ehliyetinin olmadığı, akli yönden rapor aldırılması gerektiği kanaati oluştu. Bu nedenle müvekkilimin Adli Tıp Kurumuna sevkinin sağlanıp, rapor alınmasını talep ediyoruz.
     Hüseyin D. ise suçlamaların hiçbirini kabul etmediğini belirterek, Üzerime atılı suçların hiç birini kabul etmiyorum. Bu söylenen iddiaların hepsi yalandır. Psikolojik yönden 10 yaşımda Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gördüm. Aralarda da yine tedavim devam etti. Askerdeyken hastanede yattım. 2 ay hava değişimine geldim. Askerliğimi çürüğe çıkarak değil, normal şekilde bitirdim. Tanı olarak doktorlar panik atak ve majör depresyon teşhisi koydu. Bir de anksiyete bozukluk denildi dedi.
     Naciye ve Sinan Yiğitin yakınlarının avukatı Cevdet Ulu, talebin yargılamayı uzatmaya yönelik olduğunu öne sürerek, Belirtilen psikolojik rahatsızlıklar ceza ehliyetini kaldıracak nitelikte değildir. Zaten öyle bir şey olsa askerliğini tamamlayamazdı. Talebin reddine karar verilmesini talep ediyoruz dedi.
     Sanık Erkut A. da suçlamaları kabul etmedi.
     Sanıkların tutukluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, Hüseyin Dnin en yakın devlet hastanesine sevk edilerek, akıl hastası olup olmadığı, akıl hastası ise ne zamandan beri hasta olduğu, bunun kişinin davranışları üzerindeki etkisinin saptanması için uzman hekimden ön rapor aldırılmasını istedi ve duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Yalovada 24 Ocak 2006 tarihinde işlenen Naciye Yiğit ve oğlu Sinan Yiğit cinayetleri 6 yıl sonra aydınlatılmış, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayetin zanlıları olarak Erkut A. ve Hüseyin Dyi yakalamıştı.
     Zanlıların emniyetteki ifadeleri sonrasında 2005 yılının ağustos ayından bu yana kayıp olan Fatih Geçeri de öldürdükleri ortaya çıkarılmıştı. Paşaköydeki boş bir arazide bulunan kemiklerin Adli Tıp Kurumunda incelenmesi sonucu, kemiklerin Fatih Geçere ait olduğu belirlenmiş ve Geçerin cenazesi ölümünden 7 yıl sonra 4 Kasım 2012de toprağa verilmişti.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yalovadaki anne oğul cinayeti davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER