Sivas İl Özel idaresi binasında

Sivas İl Özel idaresi binasında engelliler için düzenlemeler yapılıyor


SİVAS (A.A) - Sivas İl Özel İdaresi binasında engelliler için bazı düzenlemeler yapılıyor.
     Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, engelli çalışanlar ve engelli vatandaşların kurumun her katına yardım almaksızın rahat ulaşabilmelerine imkan sağlayan bazı düzenleme ve çalışmalar yapıldığı belirtildi.
     Bu kapsamda asansör, engelli rampası ve engelli tuvaletinin yapım çalışmalarının devam ettiği bildirilerek, İl Özel İdaresi Plan Proje ve Yatırım İnşaat Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların kuruma gelen yaşlı ve hastalara da büyük kolaylıklar sağlayacağı ifade edildi.
     Çalışmalarla ilgili bilgilerin yer aldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Engelli otoparkına yakın mesafede, 630 kilogram taşıma kapasiteli hidrolik engelli asansörü, İl Genel Meclis Salonuna ulaşımı kolaylaştıracak 250 kilogram kapasiteli platform tipi engelli merdiven asansörü, İl Genel Meclisi Salonu girişinde bulunan merdivene 300 kilogram kapasiteli dikey engelli platform asansörü ve meclis kapısı girişine engelli yönetmeliğine uygun rampa yapılıyor. Ayrıca tuvalet onarımı kapsamında engellilerin kullanımına yönelik zemin katta 2 adet, meclis katında da bir adet olmak üzere toplamda üç adet engelli lavabo çalışması yer alıyor.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, yapılan çalışmaların engellilere büyük kolaylık sağlayacağını belirterek, Fiziksel veya zihinsel engelleri sebebiyle temel hak ve özgürlüklerden gereği gibi yararlanabilme yetisine sahip olmayan insanlarımız için bir takım özel düzenlemeler yapmak ve önlemler almak önemli bir görevdir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sivas İl Özel idaresi binasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER