Superonline Genel Müdürü Erkan:

Superonline Genel Müdürü Erkan: -Fiber internette yapılan yatırım ve sunulan hızlar açısından dünyanın pek çok ülkesinin önüne geçtik


MERSİN (A.A) - Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, fiber internette yapılan yatırım ve sunulan hızlar açısından dünyanın pek çok ülkesinin önüne geçtiklerini bildirdi.
     Erkan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Türkiyeyi olduğu gibi Mersini de ilk kez Turkcell Superonlineın fiber internetle tanıştırdığını söyledi.
     2010 yılından bu yana Mersini fiber ağlarla döşediklerini anlatan Erkan, tamamen kendilerinin kurduğu altyapıyla çok kısa bir sürede Türkiye genelinde 75 ile değen bir fiber ağ ördüklerini ve 2008den bu yana toplam 1.4 milyar TLlik yatırımla, hane erişimini 3 yılda 33 kat artırarak 1.1 milyon haneye çıkardıklarını vurguladı.
     Hane sayısını 2012 yılında da 1,3 milyonun üzerine çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Erkan, şunları kaydetti:
     2012 yılının birinci çeyreğinde gelirlerimizi bir önceki seneye göre 91.1 milyon TLden 145 milyon TLye yükselten ve böylece, 2011 yılının ilk çeyreğine göre gelirleri yüzde 59,2 oranında artan bir yapımız var. Fiber internet abone sayımız da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 91 artarak 307 bine yaklaştı. Ülkemizde bugün itibariyle 10 ilimizi yaptığımız yatırımlarla fiber şehirler haline getirdik. 2012de bu illere yenilerini eklemek üzere yatırımlarımızdan pay alacak belediyelerimizle iş birliğine hazırız. Kamunun ve yerel yönetimlerin de altyapı konusunda gelişmelere açık olmasını, bizim gibi ülkeye yeni ve uluslararası standartlarda altyapılar kazandıran özel şirketlere daha fazla destek olmasını bekliyoruz.
     Erkan, Türkiyede internet hızının yüksek olduğu iller arasında Mersinin 5. sırada yer aldığını dile getirerek, yatırımlarına devam edeceklerini bildirdi.
     Şu anda Turkcell Superonline olarak, internet hızımızla Avrupa ile de boy ölçüştüklerini kaydeden Erkan, şöyle devam etti:
     Fiber internette yapılan yatırım ve sunulan hızlar açısından dünyanın pek çok ülkesinin önüne geçtik. Evlere kadar kendi altyapımızla götürdüğümüz saniyede 1000 Mbps internet hızı, dünyada pek çok gelişmiş ülkenin hayal bile edemediği bir teknolojidir. Turkcell Superonline, Türkiyeyi dünyada bu hizmeti sunan ilk 5 ülke arasına soktu. Son yayınlanan Akamai raporuna göre Türkiyenin ortalama hızı saniyede 2,7 Mb iken, Turkcell Superonlineın kendi şebeke raporunda fiber internette saniyede 17 Mb hız ortalamasıyla Türkiyenin yaklaşık 6 katı hıza sahip. Fiber internet, iddialı bir iş. Eve kadar fiber optik kablo çekmek yerine, binaların altına, sitelerin içinde herhangi bir yere konulan VDSL kutular ile evlerdeki halen mevcut olan bakır kabloyu kullanarak verilen hizmeti fiber olarak adlandıramayız. Tüketicilere şöyle bir ipucu verebiliriz; servis sağlayıcılarına sorabilirler, evlerine kadar saniyede 1000 Mb hızında fiber internet hizmeti veremiyorsa, bu sunulan internete gerçek fiberdir diyemeyiz. Bu yüzden FTTH Konseyi gibi uluslararası otoritelerin fiber internet tanımlarını dikkate alarak ülkemizde de bu standartları yerleştirmeliyiz.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Superonline Genel Müdürü Erkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER