Kılıçkaya Baraj Gölü sahili tatil beldelerini

Kılıçkaya Baraj Gölü sahili tatil beldelerini andırıyor -Suşehri Belediyesinin geçen yıl yaptığı çalışmalar sonucu turizme kazandırılan Kılıçkaya Baraj Gölü sahilinde, hava sıcaklığının arttığı bugünlerde yoğunluk yaşanıyor (F


SİVAS (A.A) - Suşehri Belediyesinin geçen yıl yaptığı çalışmalar sonucu turizme kazandırılan Kılıçkaya Baraj Gölü sahilinde, hava sıcaklığının arttığı bugünlerde yoğunluk yaşanıyor.
     İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Türkmenler köyü yakınlarındaki Kılıçkaya Barajı Sosyal Tesislerine akın eden vatandaşlar, sahildeki şezlonglarda tatilin tadını çıkarıyor.
     Yöre halkının yanı sıra çevre ilçelerden ve Sivastan sahile gelen vatandaşlar, göle girerek sıcak havada serinliyor. Vatandaşlar, Suşehri Belediyesine ait tesislerdeki gezinti teknesi ile kanolar, su bisikletleri ve botlara binerek hoşça vakit geçiriyor.
     Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye tarafından geçen yıl Nisan ayında yapılarak hizmete sunulan tesislerin bölgeye farklı bir güzellik kattığını ifade ederek, Kılıçkaya Barajımız, tesisler yapılmadan öncesine kadar sadece elektrik üretimiyle adından söz ettiriyordu. Ama şimdi turistik tesis olarak adından sıkça söz ettirmektedir. Bu da bizleri mutlu ediyor. Gurbetçilerimiz ve çevre halkının sürekli olarak gidebileceği, hoşça vakit geçireceği böyle bir güzel alanı ilçeye kazandırdığı için Belediye Başkanımız Sedat Seli kutluyorum dedi.
     Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise Vali Ali Kolatın da büyük önem verdiği Kılıçkaya Barajı Sosyal Tesislerinin zaman içerisinde tüm eksiklerinin giderileceğini belirterek, Yıllardır hayal ettiğim bir projeydi. Şu anda bu projenin birtakım çalışmalarını gerçekleştirdik. Bir yıl içerisinde büyük mesafe katettik. Bu çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir. Özellikle buraya gelen vatandaşlarımızın yüzdükten sonra şezlonglara uzanarak keyif yapmaları bizleri de mutlu ediyor. Vatandaşlarımızın zamanlarını çok güzel değerlendirdiği düşüncesindeyim. Ama bu yıl gerçekleştirmek istediğimiz, fakat gerçekleştiremediğimiz yüzme havuzunu da yapacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kılıçkaya Baraj Gölü sahili tatil beldelerini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER