Samsun Valisi Aksoy:

Samsun Valisi Aksoy: -2 bin 577 hastaya evde sağlık hizmeti veriliyor


SAMSUN (A.A) - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 2 bin 577 hastaya evde sağlık hizmeti verildiğini bildirdi.
     Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, Evde Sağlık Hizmetlerinin, Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı Koordinasyon Merkezi tarafından yürütüldüğünü belirtti.
     2010-2012 döneminde evde sağlık hizmeti sunulan toplam hasta sayısının 4 bin 341 olduğunu vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:
     Halen evde sağlık hizmeti sunulan kayıtlı aktif hasta sayısı 2 bin 577dir. Evde Sağlık Hizmetleri birimlerindeki Uzman Hekim Konsültasyon sayısı bin 141, Uzman Hekim sayısı 4, Pratisyen Hekim sayısı 12, Diş Hekimi sayısı 2dir. Ayrıca hastanelerden 11 adet Personel Nakil Aracı ve 4 adet Hasta Nakil Aracı Evde Sağlık Hizmetleri birimine tahsis edilmiştir. Evde sağlık hizmetlerinin amacı, ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlamak, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak verilebilmek, tanı koymaktan ziyade tanı konmuş hastaların tedavisinin takibi, uygulanması ve eğitimini sağlanmak, hastalığın etkilerini en aza indirmek ve aynı zamanda hastanın yaşam kalitesini yükseltmektir. Evde sağlık hizmeti almak için başvuran kişi veya aile bireylerine değerlendirme sonucu konusunda, menfi veya müspet olup olmadığına bakılmaksızın, en kısa sürede bilgi verilerek, başvurusu olumsuz neticelenenler sebepleri konusunda ayrıntılı olarak bilgilendirilmektedir.
     Aksoy ayrıca vatandaşların evlerine giderek sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesi çalışmalarında görev alan sağlık ekiplerine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Samsun Valisi Aksoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER