Ramazanın ilk cumasında camiler dolup taştı

Ramazanın ilk cumasında camiler dolup taştı -11 ayın sultanı Ramazanın ilk cuma namazı dolayısıyla Kocaeli, Sakarya ve Düzcede vatandaşlar camilere akın etti (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Ramazan ayının ilk cuması dolayısıyla vatandaşlar, Kocaeli, Sakarya ve Düzcede camilere akın etti.
     Kocaelideki tarihi Fevziye Camisi, yoğun ilgi nedeniyle dolarken, cami içine sığmayan cemaat, dışarıya serilen kilimlerin üzerinde namazlarını kıldı. Ramazan ayının ilk cuma namazı öncesi Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu da Fevziye Camisinde hutbe verdi.
     Kentteki diğer camilerin de tamamen dolduğu görülürken, cemaatin, avlu dışındaki tarihi çınar ağaçlarının gölgesinde saf tuttukları gözlendi.
    
     -Sakarya-
    
     Sakaryada da Müslümanlar, 687 yıllık Orhan Gazi Camisinde ramazan ayının ilk cuma namazını eda etti. Orhan Gazi tarafından 1325 yılında inşa ettirilen ve depremler nedeniyle birçok kez onarım gören Orhan Cami, ramazan ayının ilk cuma namazında vatandaşların akınına uğradı.
     Caminin dolması nedeniyle içeri giremeyen çok sayıda vatandaş, cami meydanına serilen kilimlerin üzerinde namazlarını kıldı.
    
     -Düzce-
    
     11 Ayın sultanı Ramazanın ilk cumasında Düzcedeki camiler de dolup taştı. Kentin en büyük camisi olarak bilinen Merkez Cedidiye Camisine cuma namazı için her yaştan insanlar akın ederken, birçok vatandaş da seccadelerini cami avlusuna sererek namazını kılmak zorunda kaldı.
     Çocukların da aralarında bulunduğu cemaat, İl Müftüsü Selami Emenin verdiği hutbeyi dinledi. Ramazanın paylaşma ayı olduğunu vurgulayan Emen, ramazanda herkesin ihtiyaç sahiplerine yardım etmesi gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ramazanın ilk cumasında camiler dolup taştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER