LYS sonuçları bir gün gecikmeyle açıklandı

ÖSYM yetkilileri, Danıştay kararının ardından yeniden hesaplanan LYS sonuçlarının 1 günlük gecikmeyle açıklandığını söylediler.

LYS sonuçları bir gün gecikmeyle açıklandı

DANIŞTAY'ın, Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) puanları hesaplanırken, ÖSYM'nin bu yıl hesaplamada kullandığı Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) yerine 2011 yılındaki Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı'na (AOBP) göre hesaplanacağı kararı sonrasında LYS sonuçları açıklandı. ÖSYM yetkilileri, Danıştay kararının ardından yeniden hesaplanan sonuçların sadece 1 günlük bir gecikmeyle açıklandığını bildirdi. Yetkililer, ”Sonuçları zaten bu hafta içinde en geç perşembe günü açıklamayı planlıyorduk. Danıştay kararının ardından gece gündüz durmadan puanları tek tek AOBP'ye göre hesaplayarak, bugüne yetiştirdik. Sadece 1 günlük bir gecikme oldu” dedi. 2012 LYS sonuçları öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayınız

LYS SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2012 LYS sonuçlarını değerlendiren eğitim uzmanları da şunları söyledi: “Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk: Sonuçların çok iç açıcı olduğunu söyleyemeyiz. Yine bütün test türlerinde başarısızlıkların olduğunu görüyoruz. Sayısal dersler bu kendini daha fazla gösteriyor. Bölgeler, iller arası farklılıklarda yine devam ediyor. Sınav sonuçları bize eğitimin şifresini veriyor, il il karne çıkıyor aslında. Ama Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yıllardır bu sonuçlardan bir ders çıkarmıyor. 10 yıl önceki problemler hala devam ediyor. Danıştay'ın kararı da, öğrenciler için doğru bir karar olmadı. Çünkü başarı kişiseldir. Öğrenci neden okuluna göre puan alsın ki? Bu sadece Fen, Anadolu gibi iyi liselerin işine yaradı. Diğer çocukların motivasyonu bozuldu. Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir: 185 bin sıfırcı olması eğitim sisteminin yere çakıldığının göstergesi. Başka bir ülkede olsa Milli Eğitim Bakanı, ÖSYM ve YÖK Başkanları ülkeye terk ederlerdi. Ama sanırım onlar bunu başarı olarak görüyorlar. Bu ülkede artık pişkinlik var. Zaten sınav sonuçları da hiç inandırıcı ve güvenilir değil. ÖSYM'ye artık güven kalmadı. Yine iller arası, bölgeler arası başarı sıralamaları değişiyor. Yoksul ve kırsal kentler yine aynı derecelerde duruyor.
<< Önceki Haber LYS sonuçları bir gün gecikmeyle açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER