ÖMSS tercihleri

ÖMSS tercihleri -Kent Konseyi Engelliler Merkezi Müdürü Yılmaz, adaylara nitelik kadrolarına dikkat ederek tercih yapmalarını önerdi


MALATYA (A.A) - Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezi Müdürü Seyit Soner Yılmaz, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonrasında adaylara nitelik kadrolarına dikkat ederek tercih yapmalarını önerdi.
     Yılmaz, ÖMSS yerleştirmeleriyle ilgili Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonunda basın toplantısı düzenledi.
     Engellilerin devlet kademelerinde görev alması için yapılan ÖMSS sınavıyla ortaöğretim mezunu 3 bin 52, yüksekokul mezunu bin 574, lisans mezunu 2 bin 132 kişi olmak üzere toplam da 6 bin 758 engelinin atanacağını belirtti.
     İlkokul, ilköğretim ve ortaokul düzeyi kadroların kurayla belirleneceğini ve bu kapsamda toplamda 65 bin 800 kişinin başvuru yaptığını ifade eden Yılmaz, 988 engellinin de kura yöntemiyle atanacağını söyledi.
     Tercihler yapılırken adayların özellikle nitelik kodlarına dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Yılmaz, yerleştirmelerin yüksek puandan düşük puana doğru yapılacağını bildirdi. Başvuruların 11 Temmuzda başladığını ve 20 Temmuzda sona ereceğini hatırlatan Yılmaz, sonuçlarında Ağustos ayında açıklanacağını belirtti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER