Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Boz:

Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Boz: Vatandaşların bilgilendirilmesi konusundan basından destek bekliyoruz


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, vatandaşların bilgilendirilmeleri konusunda basından destek beklediklerini bildirdi.
     Boz, Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, halk sağlığı müdürlüklerinin 19 mart 2012da bakanlık onayıyla Türkiye genelinde kurulduğunu, Osmaniyede ise mayıs ayında faaliyete başladıklarını söyledi.
     Yeni bir kurum oldukları için faaliyetlerinin yoğun olduğunu belirten Boz, Biz halk sağlığı müdürlüğü olarak daha önce il sağlık müdürlüğümüzün yürüttüğü görevlerin, bakanlık tarafından bize aktarılan kısımlarını yürüteceğiz. Dört tane şube müdürlüğümüz var. Bulaşıcı olmayan hastalıklar, kanser ve programlar birimimiz, bulaşıcı hastalıklar çevre ve çalışanlar birimimiz, destek hizmetleri birimimiz. Bu birim içerisinde personel ve idari işler birimi var, bir de aile hekimliği birimimiz bulunmakta. Faaliyetlerimizi bu şekilde gösteriyoruz dedi.
     Sağlık Bakanlığının obeziteyle, tütün ve mamulleriyle mücadele konularına özellikle dikkat ettiğini ifade eden Boz, Bulaşıcı hastalıklar ve aşılamalar, Kırım Kongo hastalığı ile ilgili koruyucu hizmetler ve vatandaşımızın bilgilendirilmesi gibi faaliyetlerimiz de olacak. Bundan sonra basınında desteği ile bu çalışmaları yürütmek istiyoruz. Vatandaşların bilgilendirilmesi konusunda, basından destek bekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Tuğba Temir/Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Boz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER