Mersin Ziraat Odası Başkanı Gökçel:

Mersin Ziraat Odası Başkanı Gökçel: -"Tarım sigortası da çiftçimizi bu doğal afetlerden korumaktan çok uzak"


MERSİN (A.A) - Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, "Tarım sigortası da çiftçimizi bu doğal afetlerden korumaktan çok uzak" dedi.
     Gökçel, yaptığı açıklamada, Mersinde çok geniş üretim alanları bulunduğunu ancak tarım kenti Mersinin doğal afetlere karşı çaresiz kaldığını belirtti.
     Mezitli ve Erdemli ilçelerinin köylerinde 11 Nisanda dolu yağdığını ifade eden Gökçel, "Felaketler üst üste gelmiş ve 5 ve 11 Mayıs tarihlerinde bu kez Toroslarda etkili olan bir dolu felaketiyle çiftçi karşı karşıya kalmıştır" dedi.
     Gökçel, oda olarak afetten zarar gören çiftçileri ziyarete gittiklerinde felaket kadar acı bir tabloyla daha karşı karşıya kaldıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
     "Felaketlere karşı yoğun şekilde çiftçilerimize tarım sigortası yaptırmaları konusunda uyarılarda bulunmamıza karşın felaketlere bu da çözüm olamamıştır. Geçmiş yıllarda tarım sigortasıyla ilgili aksaklıklar olmasına karşın bu haliyle bile çiftçimizi güvence altına alabileceğimize inanıyorduk. Ancak 11 Nisanda olan dolu felaketi nedeniyle gittiğimiz köylerde gördük ki tarım sigortası da çiftçimizi bu doğal afetlerden korumaktan çok uzak."
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mersin Ziraat Odası Başkanı Gökçel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER