Dünya Çiftçiler Günü

Dünya Çiftçiler Günü -AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya: "Hayatta en çok emek veren ve alın teri dökenlerin çiftçiler olduğunu biliyoruz. Bu nedenle çiftçilerimiz bizim için çok değerli"


KONYA (A.A) - AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Dünya Çiftçiler Günü dolayasıyla bir mesaj yayımladı.
     TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Yerlikaya, mesajında, çiftçilerin Türkiye ekonomisinin en önemli aktörleri olduğunu belirtti.
     Ülke ve milletin tarımsal üretimden asla vazgeçemeyeceğini vurgulayan Yerlikaya, şunları kaydetti:
     "Türkiyeyi her alanda büyütürken en başta gelen önceliğimiz arasında tarım da vardır. Beslenme ihtiyacını karşılaması, sanayiye hammadde temin etmesi,nüfusunun yarısına yakınını bünyesinde barındırması sebebiyle tarım, ülkemiz için çok önemli bir yere sahiptir. Tarım, ülkede 5,8 milyon insanın geçimini sağlıyor ve gıda ihtiyacını karşılıyor. Hayatta en çok emek veren ve alın teri dökenlerin çiftçiler olduğunu biliyoruz. Bu nedenle çiftçilerimiz bizim için çok değerli. Dünyada ekonomik krizin yanında gıda krizi de baş göstremeye başladı. Bu ortamda çiftçilerin el emeği daha da kıymetlendi. Bu yıl, sonbahar ve kış mevsimlerinde yağışlar oldukça iyiydi. Bahar yağışları da iyi geldi. Son günlerdeki yağışlar aynı şekilde devam ederse rekoltenin geçen yıla oranla daha da artacağına inanıyorum. Öte yandan dolu ve sel gibi doğal afetlerin de yaşanmamasını diliyorum. Bu duygularla çiftçilerimizin, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutluyor, bereketli bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum."
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Dünya Çiftçiler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER