Konyada Tarım Platformu Toplantısı gerçekleştirildi

Konyada Tarım Platformu Toplantısı gerçekleştirildi


KONYA (A.A) - Konyanın tarım alanındaki problemleri ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği Tarım Platformu Toplantısı düzenlendi.
     Konya Ticaret Borsasında, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi başkanlığında gerçekleştirilen besicilerin yaşadığı kesimhane ile ilgili sıkıntılar, onaylı süt çiftliği kurulması ve Konyanın tohumculukta alacağı yolun çizildiği toplantıda; hazine arazileri, hayvancılık, tarım, su yönetimi, tohum, tapu kayıtları gibi sorunlar, kurum müdürleri ve konunun uzmanlarıyla birlikte masaya yatırıldı.
     Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, toplantıda Konyanın tarım, hayvancılık ve tohum ile ilgili önemli konularını masaya yatırdıkların, öncelikle kesimhane sıkıntısının giderilmesi için kurban kesim yerlerinin ruhsatlandırılması konusunda çalışma yapıldığını söyledi.
     Ereğli yolu üzerindeki bin 500 kapasiteli alanın kesimhane olarak kullanılması yönünde çalışmaların yapıldığını ifade eden Selvi, "Özellikle tohumculuk konusunda Konyanın silikon vadisi olması yönünde faaliyetlerimiz var" dedi.
     Konyada onaylı süt çiftliklerinin kurulması için çalışmaların yapıldığını belirten Selvi, Türkiyede yaygın olarak görülen sığır tüberkülozu ile sığır, koyun, keçi brusellozu hastalıkları ile etkin mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konyada Tarım Platformu Toplantısı gerçekleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER