Slovakya Başbakanına suikast: Durumu ağır!

Slovakya Başbakanı Robert Fico, Brasitlava dışındaki bir hükümet toplantısında, kimliği belirsiz bir saldırganın silahlı saldırısına uğradı. Başbakan Fico yaralandı, saldırgan ise yakalandı.

SHABER3.COM

Basında yer alan haberlere göre, Slovakya'nın popülist Başbakanı Robert Fico uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Televizyon kanalı TA3'e göre, olay başkentin yaklaşık 150 kilometre kuzeydoğusundaki Handlova kasabasında meydana geldi. Saldırı sonrası bir şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Slovak TASR haber ajansı, Parlamento Başkan Yardımcısı Lubos Blaha'nın, Parlamento oturumu sırasında olayı doğruladığını ve oturumu bir sonraki duyuruya kadar ertelediğini söyledi.

MACARİSTAN BAŞBAKANI AÇIKLAMA YAPTI
X'te paylaşım yapan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, "Dostum Başbakan Robert Fico'ya yönelik menfur saldırı karşısında derin bir şok yaşadım" dedi. Vecernje Novosti'ye göre, Macaristan Başbakanı Orban ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, 15 Mayıs'ta bir suikast girişimine hedef olan Slovakya Başbakanı Robert Fico'yu önümüzdeki günlerde ziyaret etmeyi planlıyordu.

BAŞBAKANIN DURUMU CİDDİ
Başbakan Robert Fico'nun Facebook hesabında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Robert Fico bugün suikaste uğradı. Kendisi birçok kez vuruldu ve şu anda hayati tehlikesi devam ediyor. Şu anda helikopterle Banská Bystrica'ya naklediliyor, çünkü acil müdahale gerekliliği göz önüne alındığında Bratislava'ya ulaşması çok uzun sürecek. Önümüzdeki birkaç saat karar verici olacak."

Slovakya yayın organı "Pluska"ya göre, karnından ve göğsünden vurulan Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun durumu "çok ciddi". Acil servisler, Handlova'da 59 yaşındaki bir adamın vurulduğu bilgisini aldıktan sonra bir helikopterin gönderildiğini söyledi. Yayıncı TA3 dört el ateş edildiğini ve bunlardan birinin 59 yaşındaki Fico'nun karnına isabet ettiğini bildirdi. 

Slovakya İçişleri Bakanlığı sözcüsü, "Başbakana suikast girişiminin gerçekleştirildiğini teyit edebilirim" dedi, başbakanın durumu hakkkında detaylı bilgi vermedi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ ARAŞTIRILIYOR
Slovakya yayın organı olan TV Joj'a göre, Robert Fico'yu vuran kişinin Slovakya'nın Levice kentinin yerlisi olduğu ortaya çıktı. Emniyet güçleri bu kişiyi araştırıyor.

Olay, Fico'nun destekçileriyle buluşmak üzere geldiği yerel Kültür Evi'nin önünde meydana geldi. Polis olay yerini kapattı. Günlük Dennik N gazetesi muhabirine göre, silah seslerinin ardından kurtarma ekipleri başbakanı bir arabaya taşıdı.

Reuters haber ajansına göre, bir çok kişi silahın patladığını duydu. Birkaç kişi saldırganın, güvenlik güçleri tarafından tutuklandığına şahit oldu. Saldırgan, bir arabayla olay yerinden uzaklaştırıldı.

Slovakya Cumhurbaşkanı saldırıyı kınadı. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Fico'ya yönelik alçakça bir saldırı olarak nitelendirdiği olayı kınadı.
<< Önceki Haber Slovakya Başbakanına suikast: Durumu ağır! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER