Karstaki Afgan mültecilere kışlık giysi yardımı

Karstaki Afgan mültecilere kışlık giysi yardımı -Sarıkamış Kaymakamlığı, ilçedeki 48 Afgan mülteciye kışlık giysi yardımında bulundu


KARS (A.A) - Sarıkamış Kaymakamlığınca ilçede sığınmacı olarak kalan 48 Afgan mülteciye kışlık giysi yardımında bulunuldu.
     Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak ile Sarıkamış Osman Yüce Tesislerinde kalan Afgan mültecileri ziyaret ederek, kışlık giysi dağıttı.
     Ermiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede sığınmacı olarak kalan Afganlıları bir süre önce ziyaret ettiğini, bu ziyaret sırasında Afgan ailelerin kışlık giysi talebinde bulunduklarını söyledi.
     Bunun üzerine bir çalışma yaparak, ailelerin taleplerini karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Ermiş, Bizden havaların soğuduğunu ve binadaki sıcaklığın artırılması talebinde bulunmuşlardı. Giysileri daha önceden bir firmamız yardım olarak göndermişti. Bizde bedenlerini almak suretiyle kışlık giysileri çocuklara, kadın ve erkeklerin tamamına dağıttık dedi.
     Ermiş, Afgan ailelere kalacakları süre boyunca devlet olarak her türlü şefkatin, maddi ve manevi desteğin verileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Karstaki Afgan mültecilere kışlık giysi yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER