Kamu kurumlarında kıyafet özgürlüğü talebi

Kamu kurumlarında kıyafet özgürlüğü talebi -Memur-Sen Kırşehir İl Temsilcisi Aka: Memur-Sen olarak milletin talebini yansıtan imzalara sahip çıkacak ve 18 Mart itibarıyla iş yerlerine serbest kıyafetle gideceğiz


KIRŞEHİR (A.A) - Memur-Sen Kırşehir İl Temsilcisi Ali Rıza Aka, milletin talebi olan imzalara sahip çıkarak, 18 Mart tarihi itibariyle iş yerlerine serbest kıyafetle gideceklerini söyledi.
     Aka, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, kamu kurum ve kuruluşlarında kılık ve kıyafet özgürlüğü talebiyle Memur-Senin yürttüğü Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyasında toplanan 12 milyon 300 bin imzanın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde hükümeti temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelike teslim edildiğini ve gereğinin yapılmasının istendiğini belirtti.
     Kılık kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması taleplerinde ısrarlı olduklarını vurgulayan Aka, şöyle konuştu: Memur-Sen olarak milletin talebini yansıtan imzalara sahip çıkacak ve 18 Mart itibarıyla iş yerlerine serbest kıyafetle gideceğiz. Memur-Sen, konfederasyona bağlı bütün sendikaların destek vereceği eyleme ilişkin yönetim kurulu kararı almıştır Memur-Sen olarak çağdışı yönetmeliği kaldırtmak için elimizden gelen hiçbir gayreti esirgemeyecek, örgütlü gücümüzü harekete geçireceğiz. Hükümetten beklentimiz; kamuda çalışmak için kadınlara başı açık olmayı dayatan, temel hak ve hürriyetler açısından düşünüldüğünde ise başörtülü bayanlara zulmeden ucube yönetmeliği, darbecilerle birlikte tarihin çöp sepetine atmasıdır.
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Kamu kurumlarında kıyafet özgürlüğü talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER