Hüseyin Üzmezin yargılandığı dava

Hüseyin Üzmezin yargılandığı dava -Davada, hapis cezasına çarptırılan mağdur B.Çnin annesi Livaze Ç, cezaevinde öldü


BURSA (A.A) - Hüseyin Üzmezin yargılandığı davada, hapis cezasına çarptırılan mağdur B.Çnin annesi Livaze Ç, cezaevinde öldü.
     Livaze Ç, tutuklu bulunduğu Bursa E Tipi Kapalı Cezaevinde hayatını kaybetti. Livaze Çnin cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.
     İlk belirlemelere göre, kalp krizinden öldüğü bildirilen Livaze Çnin, kesin ölüm nedeninin otopsi sonucunda belli olacağı belirtildi.
    
     -Mahkeme süreci-
    
     Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Eylül 2009 yılındaki ilk karar duruşmasında Hüseyin Üzmez hakkında, cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma suçlarından 13 yıl 1 ay 15 gün hapis, hürriyeti tahdit suçundan ise beraat kararı vermişti.
     Yargıtay 5. Ceza Dairesi, sanık avukatlarının cezayı fazla, mağdur B.Çnin avukatlarının ise az bulup itiraz etmesi üzerine, yerel mahkemenin verdiği iki kararı da usulden bozarak, yeniden yargılanma yapılmasına hükmetmişti.
     Yeniden yargılanan Üzmez, 9 Mart 2011 yılındaki karar duruşmasında, yerel mahkemece cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma suçundan aynı cezaya çarptırılmış, hürriyeti tahdit suçundan ise yine beraat etmişti. Üzmez, bu kararla birlikte tahliye edilmişti.
     Yargıtay 14. Ceza Dairesi, Hüseyin Üzmeze, cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma suçlarından verilen 13 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezasını onamış, hürriyeti tahdit suçundan yeniden yargılanmasına hükmetmişti.
     Yargıtay tarafından hapis cezasının onanmasının ardından Üzmez, kaldığı bakımevinden alınarak Sincan Cezaevine gönderilmişti. Mağdur B.Çnin annesi sanık Livaze Ç. hakkında daha önce verilen beraat kararları da Yargıtay tarafından bozulmuştu.
     Bu kararın ardından Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi ise Hüseyin Üzmeze hürriyeti tahdit suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, Livaze Çye ise 16 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası vermişti. Livaze Ç, bu kararın ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
    
     Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Hüseyin Üzmezin yargılandığı dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER