TÜKDES yeni yılda vatandaşları israfa karşı

TÜKDES yeni yılda vatandaşları israfa karşı uyardı -TÜKDES Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ünlü: -Yeni yıla başlayacağımız şu günlerde yarınlarımızı tüketmemek adına, tüketicileri her alanda israf etmemeye çağırıyoruz. Tüketiciler, savu


ESKİŞEHİR (A.A) - Genel merkezi Eskişehirde bulunan Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES), yeni yılda tüketicileri israfa karşı dikkatli olmaya ve mücadele etmeye davet etti.
     TÜKDES Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ünlü, Genel Merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, israfın aile ve ülke ekonomisine zarar vererek, iktisadi çöküntüye neden olduğunu bildirdi.
     Günümüzde dünyanın bir çok yerinde açlık ve susuzluk çekildiğine dikkati çeken Ünlü, Allahın bize verdiği nimetleri israf etmekten kaçınmalıyız. Bireysel olarak evde, iş yerinde, yaşam alanlarında gıda, enerji, kağıt ve su ile ilgili tüm kullanımlarımızda israf etmemeye özen göstermeliyiz dedi.
     Türkiye Fırıncılar Federasyonunun ekmek tüketimiyle ilgili raporunu değerlendiren Ünlü, şöyle devam etti:
     Raporda, ülkemizde günlük tüketilen ekmeğin 82 milyon olduğu, bu ekmeğin 5 milyonunu çöpe attığımız ve ülke ekonomisinde de yıllık 700 milyon dolar kayba neden olduğu belirtilmektedir. Aynı şekilde ikamesi mümkün olmayan ve insan yaşamı için en önemli kaynaklardan olan su, artan dünya nüfusu ve küresel ısınma ile giderek ihtiyaçları karşılayamayacak düzeye düşmektedir. Bir ülkenin su zengini sayılabilmesi için kişi başına yıllık 8 bin-10 bin metreküp su düşmesi gerekirken, ülkemizde bu rakam bin 430 metreküptür. Bu durum, israftan kaçınmamız gerektiğini açıkça göstermektedir. Ulaşımda, ısınmada ve aydınlatmada kullandığımız enerji türlerinde yaptığımız israfın toplam kullanım miktarına oranının yüzde 35 olduğu tahmininde bulunan uzmanlara göre, alacağımız basit önlemlerle ülke ekonomisine ve aile bütçesine katkı sağlanacağı belirtilmiştir. Yeni yıla başlayacağımız şu günlerde yarınlarımızı tüketmemek adına, tüketicileri her alanda israf etmemeye çağırıyoruz. Tüketiciler, savurganlığa ve israfa karşı dikkatli olmalı ve bunlara karşı mücadele etmelidir. En pahalı mal ve hizmetin bulunmayan mal ve hizmet olduğu unutulmamalıdır.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TÜKDES yeni yılda vatandaşları israfa karşı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER