EBK Diyarbakır Et Kombinası Müdürü Kahraman:

EBK Diyarbakır Et Kombinası Müdürü Kahraman: Müfettişlerimiz, Mehmet Kaymazın iş akdini evrakta sahtecilik yaptığından dolayı feshetmiştir -Basına yanlış ve yalan haber servis edilmekte ve kurumumuzdan sorulmadan kamuoyu yanıl


DİYARBAKIR (A.A) - Et ve Balık Kurumu (EBK) Diyarbakır Et Kombinası Müdürü Faruk Kahraman, kurumda işçi olarak çalışan Mehmet Kaymazın vatandaşlardan para topladığı duyumu üzerine görevlendirilen müfettişin, Kaymazın iş akdini feshettiğini ve şahsın suçunu itiraf ederek tutuklandığını söyledi.
     Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumla ilgili olarak son günlerde yayımlanan haberlerin kamuoyunu yanılttığını belirtti.
     Kurumlarında çalışan bir işçinin bazı kişilerden para toplaması üzerine başlatılan soruşturma sonucunda bu kişinin iş akdinin feshedildiğini ancak bu konu farklı işlenerek kurumun yıpratılmaya çalışıldığını dile getiren Kahraman, şöyle konuştu:
     Kurumumuzda işçi olarak çalışan Mehmet Kaymazın bazı kişilerden para topladığını 8 Haziran 2012 tarihinde öğrendim. Olayı öğrenir öğrenmez konuyu genel müdürlüğümüze ilettim. Genel müdürlüğümüzce de hemen müfettiş görevlendirildi. Gerek kurumumuz ve gerekse de bakanlığımızın müfettişleri tarafından konuyla ilgili inceleme ve soruşturma yapıldı. Mehmet Kaymaz müfettişe verdiği ifadesinde idarecilerin isim kaşesi ve imzalarını resmi geçerliliği olmayan bir kağıt üzerine kendisi tarafından kullandığını ve diğer suçlamaları da itiraf etmiştir. Müfettişlerimiz, Mehmet Kaymazın evrakta sahtecilik yaptığından dolayı iş akdini 13 Temmuz 2012 tarihinde feshetmiştir. Ayrıca Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulunulmuştur. Mehmet Kaymaz, Cumhuriyet Savcılığında suçunu itiraf ederek tutuklanmıştır. Bu iddialarla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından kurumumuzun tüm evrak ve belgeleri incelenmiştir. Bu iddiaların, ne idarecilerle ne de kurumumuzla bir ilgisi bulunmamaktadır. Basına yanlış ve yalan haber servis edilmekte ve kurumumuzdan sorulmadan kamuoyu yanıltılmaktadır.
     Faruk Kahraman, Mehmet Kaymaza para verenlerin çoğunluğunun akrabalarından oluştuğunu bu olayın Kaymaz ve akrabaları arasında geçtiğini de vurgulayarak, Bu kişilerin kurum idarecileriyle hiçbir görüşmeleri olmamıştır. 16 Haziran 2012 tarihinde gazetelerde çıkan haberde Mehmet Kaymazın akrabaları tarafından kurumumuz ve idarecileri suçlanmış ve bu olayın tarafsız kurumlar tarafından incelenmesini talep etmişlerdir. Biz de diyoruz ki en tarafsız kurum yargıdır. Konuyla ilgili yargı süreci devam etmektedir diye konuştu.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber EBK Diyarbakır Et Kombinası Müdürü Kahraman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER