Muş Sağlık Müdürü Dr. Ebiloğlu:

Muş Sağlık Müdürü Dr. Ebiloğlu: Karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşlar dikkatli olmalı


MUŞ (A.A) - İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Ebiloğlu, vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı.
     Ebiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zehirlenmelerin önlenmesi için kömürlü sobaların sık sık temizlenmesi gerektiği söyledi.
     Ülkede her yıl özellikle kış aylarında, yüzlerce insanın, ısınma amaçlı yakılan soba ve mangaldan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini anımsatan Ebiloğlu, kokusuz ve renksiz bir gaz olan karbonmonoksit zehirlenmelerinin, hiç farkına varılmadan oluştuğunu ifade etti.
     Karbonmonoksit zehirlenmelerin üzücü sonuçlar ortaya çıkardığını belirten Ebiloğlu, şunları kaydetti:
     Bu nedenle karbonmonoksit dünyada sessiz öldürücü olarak adlandırılmakta. Bu gazın çok az miktarı bile insanlara etki etmekte ve zehirlilik etkisi sinsi seyretmektedir. Hafif baş ağrısından, komaya, felce ve ölüme kadar giden ciddi sonuçları vardır. Bu nedenle vatandaşlar, gece yatmadan önce sobadaki yakıtın tamamen yandığına dikkat etmeli ve sobaya yeni yakıt ilave etmemeli. Vatandaşlar, kalitesiz ve menşei belli olmayan yakıt kullanmamalı. Mutlaka satış izin belgesi olan, ambalajlı kömür kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Ayrıca bacaların mevsim başında temizlemesini öneriyoruz. Bu tedbirler vatandaşlarımızın kışın ısınma ihtiyaçlarını giderirken, olumsuz neticelerle karşılaşmamaları açısından önem taşıyor.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Sağlık Müdürü Dr. Ebiloğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER