Aile haftası etkinlikleri

Aile haftası etkinlikleri -Çorumda 40 yıldır yatağa bağımlı yaşayan zihinsel engelli kızlarına özveriyle baktıkları belirlenen Eker çifti, "Yılın Ailesi" seçildi


ÇORUM (A.A) - Çorumda 40 yıldır yatağa bağımlı yaşayan zihinsel engelli kızlarına özveriyle baktıkları öğrenilen Hasan ve Zeliha Eker çifti, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce "Yılın Ailesi" seçildi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Aile Danışma ve Toplum Merkezi Müdürü Ali İhsan Körpe, Aile haftası etkinlikleri kapsamında belediye konferans salonunda düzenlenen programda, milleti ayakta tutan en önemli değerlerden birinin, aile yapısı olduğunu söyledi.
     Kentte maddi durumu iyi olmayan ailelerin çokluğu nedeniyle çeşitli toplumsal olayların, toplumu ve aileyi tehdit eder düzeye ulaşmaya başladığına dikkati çeken Körpe, "Geçiş dönemini yaşadığımız bu zamanda ailede başlayan çözülmelere bağlı olarak boşanmalar artmıştır. Aile içi geçimsizlikler, aile içi şiddet, kadına yönelik şiddet ile çocuklar ile ebeveynler arasındaki çatışmaların toplumsal sorun haline gelmeye başlandığı gözlemlenmektedir" dedi.
     Kurum olarak bu tür sorunlara karşı çözüm üretebilmek için çalıştıklarını ifade eden Körpe, bu alanda yaptıkları eğitici faaliyetlerin devam edeceğini belirtti.
    
     -Yılın Ailesine hediye verildi-
    
     Programda "Yılın Ailesi" seçilen Hasan ve Zeliha Eker çiftine de çeşitli hediyeler verildi. 1965 yılında evlenen Hasan (74) ve Zeliha Eker (65) çiftinin, 2si kız 4 çocuklarının olduğu ve zihinsel engelli ve felçli olarak dünyaya gelen Hamideye, 40 yıldır büyük bir özveriyle baktıkları belirtildi.
     Hamidenin yanı sıra yatağa kayınvalidesine bakan Hasan Eker ile eşinin, birbirlerine karşı sevgi ve saygıyı daima muhafaza ettikleri ve her zorluğu beraber aştıkları ifade edildi.
     Aile Danışma ve Toplum Merkezi Müdürü Körpe, Eker çiftine çiçek ve plaket takdim ederek, çeşitli hediyeler verdi.
     Program, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İclal Arslanın konuşmacı olarak katıldığı "Aile Bütünlüğünün Korunması" konferansı ile devam etti.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Aile haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER