Çıldır Gölünün tanıtımı için etkinlik

Çıldır Gölünün tanıtımı için etkinlik -Çıldır Belediye Başkanı Aygün: Etkinliği yapabilmemiz için buz kalınlığının en az 40 santimetreye ulaşması lazım


ARDAHAN (A.A) - Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, Çıldır Gölünün tanıtımı için her yıl donan Çıldır Gölü üzerinde yapılan etkinliklerin bu yıl da planlanığını belirterek, Etkinliği yapabilmemiz için buz kalınlığının en az 40 santimetreye ulaşması lazım dedi.
     Aygün, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl geleneksel hale gelen Çıldır Gölü etkinliğinin yapılmasının buz kalınlığı ve sağlamlığına bağlı olduğunu vurguladı.
     Buz kalınlığının 40 santimetre altında olması halinde etkinliğin riskli olabileceğini belirten Aygün, Şuanda göl donmuş. Ancak etkinlik için istenilen kalınlığa henüz ulaşamadık. Eğer Şubat ayında yapacağız. Etkinliği yapabilmemiz için buz kalınlığının en az 40 santimetreye ulaşması lazım. Aksi taktirde yapmamakta söz konusu olacak diye konuştu.
     Aygün, bir aksiliğin olmaması halinde etkinliğin Çıldırın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü olan 23 Şubatta yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
     Balıkçı Atalay Uzunkaya da kıyılardan itibaren buz kalınlığının 20 santimetreyi bulduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Çıldır Gölünün tanıtımı için etkinlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER