Bilecikten Emeğe Saygı, Şiddete Sıfır Tolerans

Bilecikten Emeğe Saygı, Şiddete Sıfır Tolerans toplantısı


BİLECİK (A.A) - Bilecik Sağlık Müdür Yardımcısı ve Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi sorumlusu Dr. Muhammed Karaman başkanlığında Emeğe Saygı, Şiddete Sıfır Tolerans toplantısı düzenlendiği bildirildi.
     Dr. Karaman, yaptığı yazılı açıklamada, şiddet olaylarının sağlık sisteminde önemli bir sorun olarak gündeme gelmesi nedeniyle çalışanların hak ve sorumlulukları konusundaki farkındalık düzeyinin artırılması ve bu konuda bilgilendirilmesinin gerekliliğinin ortaya çıktığını belirtti.
     Sağlık Bakanlığı tarafından kurumlarda Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi kurulduğunu ifade eden Dr. Karaman, şunları kaydetti:
     Sağlık çalışanlarının sağlık hizmeti sunumu esnasında şiddete uğraması halinde acil verilmesi gereken hizmetler hariç olmak üzere hizmetten çekilme taleplerini kurum tarafından belirlenen yöneticiye iletebilecek. Yetkili yönetici tarafından hizmetten çekilme talebinin uygun bulunması halinde hastanın sağlık hizmeti almasına ve tedavisinin devamına yönelik tedbirleri güvenlik tedbiriyle birlikte alacak. Bu kapsamda ilgili hastanın sağlık hizmetini devam ettirecek yeni sağlık çalışanı belirleyecek, kurum içinde mümkün olmaması halinde hastanın hizmet alabileceği başka bir sağlık kurumuna sevkini ve hizmet alımını sağlayacaktır. Bu süreç sırasında hastanın tedavisinin aksatılmamasına itina edilmesi gerektiği, ayrıca kamu görevlilerine karşı işlenen şiddet olaylarının takibinin şikayete bağlı olmadığı, ilgili personelin şikayetinin olup olmadığına bakılmaksızın yöneticilerin olayı mutlaka adli mercilere intikal ettirecektir. İlimiz genelinde sağlık hizmeti sunulan tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına şiddet uygulanmamasını istiyoruz.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecikten Emeğe Saygı, Şiddete Sıfır Tolerans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER