Bilecikte Kariyer ve İstihdam Günleri etkinliği

Bilecikte Kariyer ve İstihdam Günleri etkinliği -TOBB Bilecik KAGİK Başkanı Mansfield: Biz kadınların erkekler ve dünyadan tek istediği şey, bize biraz şans tanımalarıdır. Bu şansı verseler dünyaya yön veririz (Fotoğrafl


BİLECİK (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bilecik Kadın Girişimciler İl Kurulu (KAGİK) Başkanı Zuhal Mansfield, Biz kadınların erkekler ve dünyadan tek istediği şey, bize biraz şans tanımalarıdır. Bu şansı verseler dünyaya yön veririz dedi.
     Mansfield, Bilecik Valiliği ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen Kariyer ve İstihdam Günleri etkinliğinin ikinci gününde, öğrencilere girişimcilik ruhu, ekonomi ve ticarette başarılı olmanın yollarını anlattı.
     Farklılık oluşturmak için çok çalışmak gerektiğini belirten Mansfield, kendisinin de çok çalıştığını ve bütün hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     Mansfield, girişimci olma yolunda kendisine herhangi bir destek verilmemesine rağmen azmi ve isteğiyle çok iyi yerlere geldiğini dile getirerek, şöyle konuştu:
     Her kadının sanayici doğduğuna inanıyorum. Biz kadınların erkekler ve dünyadan tek istediği şey, bize biraz şans tanımalarıdır. Bu şansı verseler dünyaya yön veririz. Girişimcilikte ve iş hayatına atılmada elbette zorluklar olacaktır ama kişinin kendisine olan güveni, bu zorlukları ortadan kaldırır. Girişimcinin sermayesi yoktur. Onun tek sermayesi; girişimci olma isteği ve azmidir. Girişimcilik için mahalle baskılarının etkisine kapılmayın ve çekinmeyin. Bu memleketin erkekler olduğu kadar kadın girişimcilere de ihtiyacı vardır.
     Türkiyenin ekonomide ve ticarette dışa açılma politikalarının çok önemli olduğuna işaret eden Mansfield, öğrencilere, kendilerini geliştirmeleri ve önemli yerlere gelebilmeleri için yurt dışına çıkmalarını önerdi.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen - Mesut Tankulu
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bilecikte Kariyer ve İstihdam Günleri etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER