Muş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bayar:

Muş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bayar: -Bir masumu cezalandırmaktansa, yüz suçlu dışarıda gezsin


MUŞ (A.A) - Muş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, Bir masumu cezalandırmaktansa, yüz suçlu dışarıda gezsin. Bu önemli bir yargı ilkesidir dedi.
     Kentte görev yapan basın mensuplarını makamında kabul eden Muş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, nüfusa oranla birçok ilden daha fazla dosya takip ettiklerini söyledi.
     Bu yıl ağır cezada görülen dosya sayısının, yurt genelindeki birçok büyük kenti geçtiğini ifade eden Bayar, ancak vatandaşların olayları görmelerine rağmen tanıklık yapmadığını belirtti.
     Tanıklık yapmak bir bakıma kamu hizmetidir diyen Bayar, şöyle konuştu:
     Bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz. Çünkü olayı görgü tanıklarının anlatması, davanın ilerlemesinde ve sonuçlanmasında önemli. Ağır Ceza Mahkemesinin sorumluluğu çok fazla. Bu nedenle en küçük detay dahi gözden kaçılmamalı. Mahkememizde adam öldürme suçundan bir kişiye müebbet hapis cezası verirken, dosya milimetrik olarak incelenmeli.
     Türkiyede delil yetersizliği bakımından beraat oranının yüzde 60 olduğuna dikkati çeken eden Bayar, suçlunun bulunması için, artık sanıktan delile değil, delilden sanığa ulaşıldığını kaydetti.
     Bayar, Bir masumu cezalandırmaktansa, yüz suçlu dışarıda gezsin. Bu önemli bir yargı ilkesidir. Sanık susma hakkımı kullanıyorum diyebilir. O zaman kolluğun görevi delil bulmaktır. Devletin görevi bu. Teknoloji gelişiyor ve delilden sanığa ulaşmaya çalışıyoruz diye konuştu.
     Konuşmanın ardından Bayar, basın mensuplarına yargılamaların yapıldığı duruşma salonunu gezdirdi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök / Şener Toktaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bayar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER