Basın kartları değişiyor

Basın kartları değişiyor -BYEGM basın kartlarını değiştirme kararı aldı


EDİRNE (A.A) - Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) basın kartlarının tertip, dizgi ve baskı bakımından yenileriyle değiştirilmesine karar verdi.
     BYEGM Edirne İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, mesleği gazetecilik olan ve geçimini gazetecilik yoluyla temin eden basın mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırmak, basın kartlarının sahtelerinin kullanılmasının önüne geçmek ve medya kuruluşlarının kartların değiştirilmesi yönündeki taleplerini karşılamak amacıyla bu kararın alındığını belirtti.
     Kartların toptan değiştirilmesine yönelik başvuruların 5-15 Nisanda yapılabileceğini bildiren Dişlioğlu, şunları kaydetti:
     Yönetmelikte belirtilen şartlara haiz olarak basın kartı sahipleri 5 Nisandan itibaren www.byegm.gov.tr adresinden elektronik ortamda başvuru belgesi doldurması gerekmektedir. Beyannamelerin doldurulması için nihai tarih 15 Nisandır. Basın mensuplarının fotoğrafları da aynı internet sitesindeki ilgili bölüm kullanılarak yüklenecek ve beyannameye eklenecektir. Yüklenecek fotoğrafların 4,5x6 santimetre ebadında, son 6 ay içinde çekilmiş olması gerekmektedir.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Basın kartları değişiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER