2013 Bursa Arap Turizm Ana Destinasyonu

2013 Bursa Arap Turizm Ana Destinasyonu -Kentte destinasyon etkinlikleri, 7 Nisanda Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenecek törenle başlayacak -Bursa Valisi Harput: 7 Nisan için adeta görsel bir şölen hazırladık


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursanın, Arap ülkeleri için 2013 yılı turizm ana destinasyonu seçilmesi kapsamında kentteki ilk etkinliğin 7 Nisanda yapılacağını bildirdi.
     Harput, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, 2013 Bursa Arap Turizm Destinasyonu etkinlikliklerinin başlatılacağı tören için zengin bir program hazırladıklarını söyledi.
     Törenin, Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi ile çevresinde 7 Nisanda gerçekleştirileceği bilgisini veren Harput, Bursanın, Arap ülkeleri için her geçen gün daha cazip hale geldiğini bildiklerini anlattı.
     Harput, vatandaşların programlar sayesinde turizm güzellikleriyle eğleneceğine işaret ederek, şöyle konuştu:
     7 Nisan için adeta görsel bir şölen hazırladık. Programın başında, Osman Gazi kaftanı ve kıyafeti giyen profesyonel bir tiyatro oyuncusu, misafirleri Bursa Selamlaması ile selamlayacak. Bu çok orijinal bir selamlama olacak. Özellikle bunu çok önemsiyoruz. Açılış konuşmalarının ardından çok özel ve Bursalıların yine ilk defa göreceği bir gösteri daha olacak. İbn-i Batuta, Evliya Çelebi ve Orhan Gazinin temsil edildiği bir etkinlik olacak. İbn-i Batuta, 13üncü asırda dünya turizminin lideri kabul edilen büyük bir seyyah. Orhan Gazi zamanında Bursaya gelmiş. O, Arap turizminin lideri ve kurucusudur. Evliya Çelebi de bizim için dünya çapında büyük seyyah. Aynı misyonu büyük bir onurla yürütmüş, Arap ve Balkan coğrafyalarını gezmiş büyük seyyah. İkisini hayalen Bursada buluşturuyoruz. Üçüncü kişi de Orhan Gazi. Üçünün buluşmasıyla Bursanın anlatımının da yer aldığı bir skeç olacak.
     Törenin, tanıtım filmleri, mehter takımı, kılıç kalkan, halk oyunu ve Shaman Dans Topluluğu gösterileriyle süreceğini vurgulayan Harput, su perdesi, havai fişek ve ışık gösterileri gibi pek çok faaliyete de yer verileceğini belirtti.
     Harput, son yıllarda Bursa turizminde çok ciddi hareketlilik yaşandığına dikkati çekerek, son 4 yılda yabancı turist sayısında yüzde 139 artış kaydedildiğini ve destinasyonun, turist sayısının daha fazla artmasına katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 2013 Bursa Arap Turizm Ana Destinasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER