Başbakan Erdoğanın eşi Emine Erdoğan:

Başbakan Erdoğanın eşi Emine Erdoğan: -İlkokula başlama yaşının daha erkene alınmasıyla bu yıl ilk kez 66 ay ve üzerindeki yavrularımız ders başı yapıyor. İnanıyorum ki, bu yavrularımız çok hızlı şekilde, çok kolay şekilde okula u


ŞANLIURFA (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan, İlkokula başlama yaşının daha erkene alınmasıyla, bu yıl ilk kez 66 ay ve üzerindeki yavrularımız ders başı yapıyor. İnanıyorum ki, bu yavrularımız çok hızlı şekilde, çok kolay şekilde okula uyum sağlayacak dedi.
     Erdoğan, 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılının açılışı dolayısıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Şanlıurfanın Karaköprü beldesindeki 100. Yıl İlköğretim Okulunda düzenlenen törene katıldı.
     Burada konuşan Emine Erdoğan, 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılının, Şanlıurfa ve tüm Türkiyedeki öğrenci, öğretmen, milli eğitim mensupları ve veliler için hayırlara vesile olmasını diledi.
     Bugün, Şanlıurfada ve Türkiye genelinde bütün öğrencilerin tarifsiz bir heyecan yaşadığını, birçok öğrencinin yaz tatili nedeniyle ayrıldıkları arkadaşlarına, öğretmenlerine, sınıflarına kavuşmanın mutluluğu içinde olduğunu aktaran Erdoğan, bu yıl, ilkokula yeni başlayanların çok daha ayrı bir heyecanı, çok daha değişik bir duyguyu ilk kez tecrübe ettiğini ifade etti.
     Birinci sınıf öğrencilerinin geçen hafta uyum için okula başladığını, bugün, ağabeyleri ve ablalarıyla birlikte okullu olmanın, ders yapmanın, kalem tutmanın neşesi ve coşkusu içinde olduğunu anlatan Emine Erdoğan, şöyle devam etti:
     İlkokula başlama yaşının daha erkene alınmasıyla, bu yıl ilk kez 66 ay ve üzerindeki yavrularımız ders başı yapıyor. İnanıyorum ki, bu yavrularımız çok hızlı şekilde, çok kolay şekilde okula uyum sağlayacak. Minik yavrularımız, oyunlardan ve derslerden oluşan müfredatla, inanıyorum ki çok büyük başarı gösterecekler. Anneler, babalar, bu öğrencilerimizin velileri hiç endişe etmesinler. Dünyada, zorunlu eğitime başlama 3 ile 7 yaş arasında değişiyor. Dikkatinizi çekiyorum, dünyada, 197 ülkeden 126sında, öğrenciler ilkokula 6 yaşında başlıyor. Avrupa Birliği ülkelerinin 15inde, çocuklar okula 6 yaşında başlıyor.
     Türkiyede de çocukların 6 yaşında okula başlamaları, dünya ve Avrupa Birliği ile tam bir uyumluluk arz edecektir. O nedenle kimsenin kuşkusu, tereddütü olmasın, hiçbir anne babanın, velinin gözü arkada kalmasın. Şanlıurfanın zeki çocukları, Türkiyenin zeki evlatları, çok kısa sürede okula uyum sağlayıp, eğitim hayatında çok hızlı mesafe alacaklardır. Bugün okulla buluşan, okulla tanışan bu yavrularımıza özellikle başarılar diliyorum.
    
     -Eğitime 10 yılda büyük yatırım
    
     Emine Erdoğan, Türkiyede eğitime son 10 yıl içinde gerçekten büyük yatırımlar yapıldığına dikkati çekti.
     Bütçeden eğitime ayrılan payın, tarihinde ilk kez birinci sıraya yükseldiğini, 2002 yılında eğitime bütçeden 7,5 milyar lira ayrılırken, 2012 yılında bu rakamın yüzde 425 oranında artışla 39 milyar liraya yükseldiğini vurgulayan Erdoğan, aynı dönemde 181 bin yeni derslik yapılıp, öğrencilerin hizmetine sunulduğunu ifade etti.
     Okullarda hiç bilgisayar yokken, 10 yıl içinde yaklaşık 1 milyon bilgisayarın öğrencilere tahsis edildiğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     FATİH adı verilen projeyle ülke genelinde sınıflarımıza bilgisayar, akıllı tahta ve internet kuruluyor. Yine bu 10 yıl içinde, toplamda 354 bin yeni öğretmenimizin ataması yapıldı, bu öğretmenlerimiz göreve başladı. Ülke genelinde her yavrumuza, her çocuğumuza el uzatmak için çok büyük yatırımlar gerçekleştirildi. Kızlarımızın okutulması, kızlarımızın okula gönderilmesi, kızlarımız kadar annelerinin de okuma-yazma öğrenebilmesi için, bizzat benim öncülüğünü yaptığım kampanyalar düzenlendi. Son 10 yılda, eğitimin yaygınlaşması için çok büyük yatırımlar yapılırken, eğitim kalitesinin artması için de önemli reformlar gerçekleştirildi.
    
     -Farklı ders seçme alternatifleri
    
     Bugün başlayan eğitim-öğretim döneminde, öğrenciler ve aileleri için fevkalade önemli bir reformun başlatıldığına işaret eden Emine Erdoğan, 5inci sınıftan itibaren, öğrencilerin veya velilerin farklı ders alternatifleri arasından tercihte bulunabileceklerini kaydetti.
     İsteyenlerin Kuran-ı Kerim dersini, isteyenlerin Siyer-i Nebi dersini, isteyenlerin de Kürtçe başta olmak üzere farklı dil ve lehçeleri, ortaokuldan itibaren ders olarak alabileceğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:
     Bu yeni uygulamanın da, öğrencilerimize, velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün, burada, yeni eğitim öğretim döneminin başlangıcında sizlere özellikle seslenmek istiyorum. Anne babalarınız, büyükleriniz, sizlerin en iyi eğitimi alabilmeniz, en güzel şekilde yetişebilmeniz için gerçekten büyük fedakarlıklar yapıyor. En başta Sayın Başbakanımız, Türkiyenin bütün çocuklarının, dünya çocuklarıyla aynı imkanlara sahip olabilmesi için çok çaba sarf ediyor. Sizler bizim istikbalimizsiniz. Sizler, Türkiyenin aydınlık geleceğisiniz. Siz ne kadar iyi eğitim görürseniz, imkanlardan ne kadar iyi yararlanırsanız, kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz, biliniz ki Türkiyenin geleceği de o kadar güzel, o kadar aydınlık olacaktır. Derslerinize çalışmanızı, öğretmenlerinize saygı göstermenizi, anne babalarınızın, velilerinizin yüzünü güldürmenizi sizlerden önemle rica ediyorum. Eğer siz iyi olursanız, Türkiye iyi olur.
    
     -Birlik ve beraberlik vurgusu
    
     Türkiye Cumhuriyetinin birlik, beraberlik ve kardeşlik üzerine kurulduğunu ifade eden Emine Erdoğan, Bizler, bin yıldır bu topraklar üzerinde hep bir olduk, beraber olduk, birbirimize kardeş olduk dedi.
     Bu ülkenin geleceği ve aydınlık istikbali olarak, sizlerden, kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daha da yüceltmenizi rica ediyorum diyen Erdoğan, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisini yineledi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş / İsmail Fidan
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğanın eşi Emine Erdoğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER