Ayakkabı Yaz Fuarı açıldı

Ayakkabı Yaz Fuarı açıldı -Yaz modellerinin sergilendiği fuarda Türkiyenin değişik illerinden 134 firma ürünlerini sergiliyor -İzmir Valisi Cahit Kıraç: -Ayakkabıcılık sektörünün geleceğe umutla bakmaması için hiçbir neden yok


İZMİR (A.A) - İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı (Ayakkabı Yaz 2013) İzmir Uluslararası Fuar Alanında açıldı.
     İZFAŞ tarafından, İzmir Ayakkabıcılar Odası ve Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) işbirliği ile düzenlenen Ayakkabı Yaz Fuarına yurt içinden 134 firma, İtalya, Tayvan ve İsveçten de temsilcilik düzeyinde katılım sağlanıyor.
     13 Ocak tarihine kadar açık kalacak Ayakkabı Yaz Fuarının açılış töreninde konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, Türk ayakkabı sektörünün çok dinamik bir yapıya sahip olduğunu söyledi.
     Türkiyenin 2023 vizyonu kapsamında belirlenen hedeflere ulaşması için, ayakkabıcılık sektörünün kendisine biçilen ihracat hedefine ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Kıraç, Ayakkabı Fuarının İzmirin önemli fuarları arasında bulunduğunu dile getirdi.
     Türk ayakkabı sektörünün dinamik bir yapıya sahip olduğunu anlatan Kıraç, Türkiye, 2023 hedefleri için kendisine bir vizyon çizdi. 500 milyar dolarlık ihracat hedefinde ayakkabı sektörüne düşen bir pay var. Bu paya ulaşmak için sektör çalışmalarını sürdürüyor. Ayakkabıcılık sektörünün geleceğe umutla bakmaması için hiçbir neden yok. İnsanoğluna başını serin tut ayaklarını sıcak önerisi sebebiyle insanlar ayakkabıdan vazgeçemiyor. Sektörün kendi içinde dinamizmi var. Bu dinamizmi harekete geçirmek için moda ve tasarıma önem vermemiz gerekiyor. Bunu yapabilecek güçte bir ülkeyiz dedi.
    
     -Katılımın düşmesi-
    
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Ayakkabı Fuarına katılımcı firma sayısının giderek düştüğünü belirterek, bunun önemli bir sorun olduğunu vurguladı.
     Kocaoğlu, Katılımcı sayısının her geçen gün düşmesi bir sorun. İZFAŞ olarak çok sayıda fuar düzenlediğimiz için bir hata yapılmış olabilir. Bu fuarın nasıl canlandırılacağı konusunu önümüzdeki günlerde bir çalıştayla masaya yatıracağız. Ayakkabı fuarındaki daralma bizi üzmüştür. Bu fuarı ayağa kaldırmak için özel proje yapmamız gerekiyor dedi.
     İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da aynı soruna dikkat çekerek, Bu fuar ileriye değil geriye gidiyor. Katılımcı sayısı sürekli düşüyor. Fuara ilgi az, ama sektör yukarıya çıkıyor. Artık İtalya gibi modayı takip etmemiz gerekiyor diye konuştu.
    
     -Kayıtdışılık şikayeti-
    
     İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Güzel ise Türkiyenin ayakkabıda kurulu kapasitesinin yıllık 420 milyon çift olmasına rağmen sektörün yıllık ihracatının 68 milyon dolar olduğunu, bunun sektörün bir ayıbı olduğunu ifade eden Güzel, semt pazarlarında ayakkabı satılmasını eleştirdi.
     Güzel, Sektörde kayıtdışı çok fazla. Bu ortamda dürüst çalışan cezalandırılıyor. Devletin ilgili birimleri buna el atmalı dedi.
     Güzel, Çinden sağlıksız ayakkabının ithalatının devam ettiğini, bunun da önüne geçilemediğini kaydetti.
     Törende Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Çetin ve Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Başkanı Erdal Durmaz da birer konuşma yaptı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu/ Tolga Albay
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Ayakkabı Yaz Fuarı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER