Kış ortasında dut ağacı meyve verdi

Kış ortasında dut ağacı meyve verdi -Yurt genelinde soğuk hava ve kar yağışı etkisini sürdürürken, Antalyada ise dut ağacı meyve verdi


ANTALYA (A.A) - Yurt genelinde soğuk hava ve kar yağışı etkisini sürdürürken, Antalyada ise dut ağacı meyve verdi.
     Merkez Muratpaşa ilçesi Demircikara Mahalle muhtarı Ayşe Peçenin bir yıl önce muhtarlık önüne diktiği dut ağacı, kış ortasında yeşerip dut verdi. Normal şartlarda temmuz ayında meyve veren ağacın dallarındaki kırmızı dutları gören vatandaşlar, büyük şaşkınlık yaşadı.
     Mahalle muhtarı Ayşe Peçen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günlerdir Türkiye genelinde kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğunu, Antalyada da sıcaklığın 4 dereceye kadar düştüğünü, ancak dut ağacının yeşerip meyve vermesinin şaşırtıcı olduğunu söyledi.
     Muhtarlık binasının bahçesine bir yıl önce dut ağacını diken muhtar Peçen, ağacı hormonsuz büyütüp beslediğini, mevsiminde bile bu günlerdeki kadar çok dut vermediğini kaydetti.
     Ağaçta kızaran dutları gören mahalle sakinlerinin de şaşırdıklarını dile getiren Peçen, Mahalle sakinleri ağacı görünce hayrete düşüyor. Bu mevsimde açması normal değil diyorlar. Bazı vatandaşlar ise ağacın fotoğrafını çekiyor. 2 günde 1 tane dut olgunlaşıyor. Her gelen birer tane alıyor dedi.
     Peçen, muhtarlığın bahçesinde fidan dikenlerin isimlerini fidanlarına verdiklerini dile getirdi.
     Mahalle sakinlerinden Selma Temel ise işi nedeniyle muhtarlığa geldiğini, ağaçtaki kırmızı dutları görünce şaşırdığını söyledi.
     Kış mevsimi ortasında dutun yetişmesini enteresan bulduğunu vurgulayan Temel, Bu Allahın bir nimeti. Böyle bir olayı ilk defa gördüm. Soğukta ağacın böyle yeşermesi ve meyve vermesi çok ilginç diye konuştu.
     Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman da bugün Antalyada hava sıcaklığının 16 derece civarında olduğunu ifade ederek, Don tehlikesi geçti. Sıcaklıkların bugünden itibaren yükselmesini bekliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci - Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kış ortasında dut ağacı meyve verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER