Devlet karayolunda kar tedbirleri

Devlet karayolunda kar tedbirleri -Kırşehir-Ankara ve Kırşehir-Kayseri karayolunda kar ve tipi nedeniyle yol kapanması durumunda araçlar alternatif güzergahlara yönlendirilecek


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir-Ankara ve Kırşehir-Kayseri karayolunda kar ve tipi nedeniyle yol kapanması durumunda araçlar alternatif güzergahlara yönlendirilecek.
     Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Özdemir Çakacak başkanlığında yapılan Karla Mücadele Değerlendirme Toplantısında, alınan tedbirler ve çalışmalar gözden geçirildi.
     İl Jandarma Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Karayolları 61. Şube Şefliği ve trafikle ilgili diğer sorumlu kurum ve kuruluşların yetkililerinin katıldığı toplantıda, bundan sonra yaşanacak olumsuz hava ve yol koşullarında uygulanacak tedbirler ele alındı.
     Toplantıda, sürücülerin devlet karayollarında karşılaşabilecekleri riskler, hava, yol ve trafik durumuna ait bilgiler, karayolu güzergahları üzerinde bulunan trafik, sağlık, dinlenme tesisleri, ilk yardım, yol açma ve kurtarma kuruluşları ile ekiplerinin yerleri ve telefon numaralarını içeren kroki ve bilgi broşürleri hazırlanarak, jandarma ve polis ekipleri tarafından tüm yol kullanıcılarına dağıtılması kararlaştırıldı.
     Hava muhalefeti sebebiyle yolun kapanması durumunda devlet karayolu ve il yolu güzergahında bulunan Kayseri, Kırıkkale, Aksaray, Yozgat, Nevşehir illeri arasında koordinasyon kurularak bu güzergahı kullanan araç sürücüleri ve yolcuların karayolu elverişli hale gelinceye kadar uygun yerlerde bekletilmesi, kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle trafiğe kapanan yollar açılıncaya kadar otobüslerin Kırşehir terminalinden çıkışına izin verilmemesi uygun görüldü.
     Kırşehir-Kayseri devlet karayolunun kapanması durumunda çevre illerle irtibat sağlanarak ulaşımın alternatif yol olarak belirlenen Kırşehir-Ortaköy-Aksaray-Nevşehir-Kayseri güzergahından sağlanması, Kırşehir-Ankara devlet karayolunun kapanması durumunda ise, çevre illerle irtibata geçilerek ulaşımın Kırşehir-Kaman-Bala-Ankara güzergahından sağlanması kararlaştırıldı.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş / Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Devlet karayolunda kar tedbirleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER