Atlı karavanla çıktığı yolculuğunda İslamı araştırıyor

Atlı karavanla çıktığı yolculuğunda İslamı araştırıyor -Bir atın çektiği karavanıyla 5 yıl önce yola koyulan 60 yaşındaki Hollandalı gezgin, Kudüse kadar gitmeyi planladığı yolculuğunda İslamiyeti yaşayarak tanımayı hedefliyor


MANİSA (A.A) - Muammer Kökçüoğlu - Hollandadan 5 yıl önce bir atın çektiği karavaranla yola çıkan 60 yaşındaki gezgin Erik Van Bronswijk, Kudüse kadar gitmeyi planladığı yolculuğunda, başta Türkiye olmak üzere İslam inancının yaşandığı ülkelerde insanlarla iç içe olarak Müslümanlığı ve İslamiyeti tanımaya çalışıyor,
     İslam dinini araştırmak için atlı karavanıyla yollara koyulan Hollandalı gezgin Bronswijk, Manisanın Saruhanlı ilçesine ulaştı.
     İstanbul-İzmir karayolu üzerinde bulunan Saruhanlı ilçesinde mola veren Hollandalı gezgin, AA muhabirine yolculuğunun amacını ve Türkiye izlenimlerini anlattı.
     Hollandada sıhhi tesisatçılık yaptığını ve ülkesinde tanıdığı Müslüman ailelerin yaşam tarzlarından dolayı İslam dinine ilgi duyduğunu ifade eden Bronswijk, İslamiyeti ve Müslümanların yaşamını daha yakından tanımak için 5 yıl önce Hollandada yaşadığı Nijmegen kentinden Portu adlı atının çektiği karavanıyla yola çıktığını söyledi.
     Hz. İbrahimin yolundan Kudüse gittiğini ifade eden Bronswijk, İslamiyeti ve Müslümanları daha yakından tanımak amacıyla çıktığı yolculuğunda bir amacının da üç büyük dinin kültürlerini birleştirmek, din kardeşliğini sağlamak olduğunu dile getirdi.
    
     -Türkiye seyahatinden izlenimler-
    
     Hollandalı gezgin Bronswijk, İslamiyeti araştırmak üzere çıktığı yolculukta özellikle Türkiyenin kendisi için büyük önem taşıdığını belirterek, şunları söyledi:
     Yolculuğumda şimdilik her şey yolunda gidiyor. Türkiyedeyim. Müslüman ülkeleri, özellikle de Türkiyeyi dolaşarak İslamiyeti araştırıyorum. Burada dostluk, kardeşlik ve yardımseverliğin ne kadar güçlü olduğunu gördüm. Türk insanın misafirperverliği olağanüstü. Beni gittiğim her yerde çok güzel karşılıyorlar. İleride bende Müslüman olmayı düşünüyorum.
     Türkiyede bundan sonraki yolculuğunda İzmir, Konya, Gaziantep ve Şanlıurfayı gezeceğini kaydeden Bronswijk, Kudüste noktalandırmayı düşündüğü yolculuğunda Türkiyenin ardından Arap ülkelerini ve özellikle Müslümanların kutsal şehirleri Mekke ve Medineye de gideceğini söyledi.
     Bu arada, Hollandalı gezginin Saruhanlıdaki molasında, vatandaşlar kendisine yoğun ilgi gösterdi. Atlı karavanında kendisini ziyaret eden Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Bronswijke ilçede üretilen dünyaca ünlü Sultaniye cinsi üzüm ile yörede yetiştirilen karpuzlardan hediye etti.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER