Güvercinleri Kangallar koruyor

Güvercinleri Kangallar koruyor -Elbistanda bir kişi beslediği yüzlerce güvercinini Kangal köpekleriyle koruyor


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kenan Arayıcı - Elbistanda bir kişi beslediği yüzlerce güvercini satın aldığı Kangal köpekleriyle koruyor.
     Yıllardır güvercin besleyen Ali Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana güvercine merakının olduğunu, yaşının ilerlemesine rağmen bu tutkusundan vazgeçemediğini anlattı.
     Beslediğini güvercinleri çocuğu gibi gördüğünü dile getiren Yalçın, her sabah eşiyle birlikte yaptıkları ilk işin güvercinleri beslemek olduğunu ifade etti.
     Güvercinlerinden vazgeçemediğini ifade eden Yalçın, Güvercin satarak ailemin geçimini sağlıyorum. Şu anda 200ün üzerinde güvercinimiz var. Bakımlarını da özenle yapıyoruz. Kulübelerin temizliğine önem veriyorum. Hasta olduklarında da veterinere götürüyorum. Güvercinlerin fiyatı 100 TLden başlıyor. Haftanın belirli günlerinde güvercinleri el arabasına koyarak satıyorum.
    
     -Nöbeti Kangallara devretti
    
     Geçmişte güvercinlerinin sık sık çalındığını anlatan Yalçın, bunu önlemek amacıyla Kangal cinsi 3 köpek satın aldığını belirterek, şunları kaydetti:
     Güvercinlerimi satın aldığım Kangal cinsi köpekle koruyorum. Önceden güvercinlerin başında nöbet tutardım. Şimdi çok şükür uykusuz geceler geride kaldı. Köpeklerden birini evin bahçesine, diğerini dış kapıya üçüncüsünü ise güvercinlerin bulunduğu çatı bölümüne koyuyorum. Ayrıca köpekler de güvercinlere alıştı. Herhangi bir zarar vermiyor. Çok şükür Kangal satın aldıktan sonra hırsızlık olayı yaşamadım.
     Yalçın, güvercinlerinden satın almak için farklı illerden gelenlerin olduğunu da dile getirdi.
     Eşinin güvercin besleme tutkusunun zamanla kendisinde de oluştuğunu ifade eden Hatice Yalçın ise İlk günlerde biraz zorlandım. Fakat sonra ben de alıştım. Şimdi eşimle birlikte sabah ilk işimiz kuşların yemini vermek oluyor. Çocuklarımdan farkı yok. Çünkü ailemizin geçimini bununla sağlıyoruz. Güvercinler ilk başta köpeklerden çekiniyordu ama Kangallar onlara zarar vermiyor diye konuştu.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Güvercinleri Kangallar koruyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER