İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz: Veteriner sağlık raporu, kulak küpesi ve nakil belgesi olmayan hayvanları kurbanlık olarak almayalım


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir hayvan pazarını gezerek incelemelerde bulundu.
     Yılmaz ve beraberindeki il müdürlüğü uzman ekibi hayvan pazarını gezerek kurbanlıkların sağlık raporlarını, kulak küpelerini, nakil belgelerinin olup olmadığını denetlendi.
     İncelemeler esnasında açıklamalarda bulunan Yılmaz, vatandaşların kurban ibadetini yerine getirirken sağlıklarını ve ibadetlerini tehlikeye atacak uygunsuz kurbanlıkları tespit edip vatandaşları bilgilendirmeye çalıştıklarını söyledi.
     Kurbanlık alırken özellikle veteriner sağlık raporunun satıcıdan sorulması gerektiğini belirten Yılmaz, İl ve ilçe dışından gelen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda kulak küpeleri ve yanında veteriner sağlık raporu olmayan, merkez ve bağlı köy ve beldelerden gelen büyükbaş hayvanlarda kulak küpesi ve yanında pasaportu, küçükbaş hayvanlarda kulak küpesi ve nakil belgesi olmayan hayvanları kurbanlık olarak almayalım dedi.
     Ülkemizin ve Nevşehirin hayvan varlığının doğru olarak tespit edilebilmesi ve hayvancılığın geleceğine doğru bir şekilde yön verebilmek için kurban olarak kesilen hayvanların kayıt sistemlerinden düşümlerinin yapılmasının son derece önemli olduğunu kaydeden Yılmaz, bu nedenle kurban olarak kesilen hayvanların kulak küpe numaralarını köy ve mahalle muhtarlıklarına teslim etmenin bir vatandaşlık görevi olduğunu ifade etti.
     Kurbanlık alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini de açıklayan Yılmaz:
     Çok zayıf, gebe, yeni doğum yapmış, çok genç ve etleri olgunlaşmamış, kılları karışık ve mat hale gelmiş, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya ve gözde akıntısı bulunan, pis kokulu ishali olan, öksürük nefes darlığı, duyarsız, cinsiyet organları ve memede kötü kokulu akıntısı olan hayvanların vatandaşlarımız tarafından kurban olarak satın alınmaması gerekir diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER