Atalarının doğduğu topraklara duaya geliyorlar

Atalarının doğduğu topraklara duaya geliyorlar -Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Prof. Dr. Lambriniadisın daveti üzerine bugün gruplar halinde Bursaya gelecek olan 200 kişilik Yunanlı grup, yarın sabah Gölyazıdaki Pandelemion K


BURSA (A.A) - Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadisın daveti üzerine bugün gruplar halinde Bursaya gelecek olan 200 kişilik Yunanlı grup, yarın sabah Gölyazıdaki Pandelemion Kilisesinde dua edecek.
     Metropolit Lambriniadis, AA muhabirine yaptığı açıklamada atalarının doğduğu toprakları görmek isteyen ve çok büyük bölümü Gölyazıdan Yunanistana göç eden, bugün ise Kuzey Yunanistanın Selanik, Kastoria ve Dedeağaç (Aleksandrupoli) kentlerinde ikamet eden, yaklaşık 200 kişiden oluşan grubun Mudanya, Kurşunlu, Kumyaka ve Tirilye beldelerini ziyaret edeceğini söyledi.
     Lambriniadis, grubun Yunanistanın 3 şehrinden farklı saatlerde Bursaya geleceğini belirterek, şunları kaydetti:
     Ataları yıllar önce bu topraklarda yaşamış, bu eşsiz coğrafyanın havasını solumuş insanların torunları, dedelerinin yaşadığı yerleri görecek. Adeta tarihiyle kucaklaşacak. Bu akşam Kumyakadaki Melekler Kilisesinde buluşup orayı gezeceğiz. Yarın ise sabah saat 09.00da, Gölyazıda yer alan Aziz Pandeleimon Kilisesinde dua edeceğiz.
    
     Muhabir: Metin Aktaş / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Atalarının doğduğu topraklara duaya geliyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER