Afyonkarahisardaki patlamaya ilişkin soruşturma

Afyonkarahisardaki patlamaya ilişkin soruşturma -Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alındıktan sonra mahkemece serbest bırakılan iki subay savcının itirazı üzerine tutuklandı


ESKİŞEHİR (A.A) - Afyonkarahisarda askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alındıktan sonra mahkemece serbest bırakılan iki subay savcının itirazı üzerine tutuklandı.
     Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasında 5 Eylülde meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Eskişehirdeki 1inci Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesince daha önce gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 500üncü İstihkam Ana Depo Komutanlığı 4üncü Mühimmat Bölge Komutanı Kıdemli Albay V.Ö, ile Üsteğmen T.A.nın tutuklanmasını talep eden askeri savcılık, bir üst mahkemenin bulunduğu Gölcük Donanma Komutanlığına itirazda bulundu.
     Mahkemenin itirazı kabul etmesi üzerine Eskişehirdeki askeri mahkemede yeniden hakim karşısına çıkan V.Ö. ile T.A, tutuklandı.
     Afyonkarahisardaki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasında 5 Eylülde meydana gelen patlamada 25 asker şehit olmuş, 8i asker, 3ü sivil 11 kişi yaralanmıştı.
     Patlamayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında daha önce Bölük Komutanı Binbaşı A.D, Taksirle ölüme neden olmak suçundan tutuklanmıştı.
    
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki patlamaya ilişkin soruşturma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER