49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turuna doğru

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turuna doğru -Turda, 25 takımdan 200 bisikletçi, bin 204 kilometre pedal çevirecek -Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Müftüoğlu: -"Tur, bisiklet konusunda Türkiyede önemli bir farkındal


ANTALYA (A.A) - Mustafa Kurt - Bu yıl 49uncusu gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunda yerli ve yabancı 200 bisikletçi, bin 204 kilometre pedal çevirecek.
     Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunun 21-28 Nisan tarihlerinde yapılacağını söyledi. Federasyon olarak hem çeşitli organizasyonlar düzenlediklerini hem de sporcu yetiştirdiklerini anlatan Müftüoğlu, sporcularının dünya genelindeki yarışmalarda önemli başarılara imza attıklarını ifade etti.
     Yarışmaların, bisiklet sporuna ilgi ve başarılı sporcu sayısının artmasını sağladığını dile getiren Müftüoğlu, bisiklet sporunun sevilmesinde Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunun da önemli katkıları bulunduğuna işaret etti.
     Tur sayesinde vatandaşların bisiklet kullanımının arttığını, gençlerin bisiklet sporuna yöneldiğini belirten Müftüoğlu, "Tur, bisiklet konusunda Türkiyede önemli farkındalık oluşturdu. Biz de bu bilinçle bisiklet sporunu geliştirmek adına çalışmalar yapıyoruz. Önemli projeleri hayata geçirdik. Türkiyede sporcu ve kulüp sayısı arttı, sporcuların hız derece ortalamaları yükseldi. Bunlar çok sevindirici gelişmeler" dedi.
     Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunun marka değeri taşıdığını vurgulayarak, turun ülkenin ve kentin tanıtımına, turizmine, ekonomisine katkı sağladığını kaydetti.
     Yarışmada dünyanın tanınmış bisikletçilerinin de mücadele edeceğini bildiren Müftüoğlu, "Turda 25 takımdan 200 bisikletçi, bin 204 kilometre pedal çevirecek. Yarışma Alanyada başlayıp Antalya, Elmalı, Göcek, Marmaris, Bodrum, Selçuk, Kuşadası, İzmir ve İstanbul güzergahında devam edecek. 28 Nisanda İstanbulda, Avrupadan Asyaya 121 kilometrelik güzergahta sona erecek" diye konuştu.
    
     -49. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu etapları-
    
     49. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunun etapları ve tarihleri şöyle:
     1. Etap: 21 Nisan Alanya-Gazipaşa-Alanya (143 kilometre)
     2. Etap: 22 Nisan Alanya-Antalya (150 kilometre)
     3. Etap: 23 Nisan Antalya-Elmalı (Göğübeli) (153,5 kilometre)
     4. Etap: 24 Nisan Göcek-Marmaris (147 kilometre)
     5. Etap: 25 Nisan Marmaris-Turgutreis (183 kilometre)
     6. Etap: 26 Nisan Bodrum-Selçuk(Meryem Ana Tepesi) (182 kilometre)
     7. Etap: 27 Nisan Kuşadası-İzmir (124,5 kilometre)
     8. Etap: 28 Nisan İstanbul-İstanbul(Avrupadan Asyaya) (121 kilometre)
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turuna doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER