23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Manisa milletvekilleri, bayram dolayısıyla mesaj yayımladı


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ ile CHP Manisa milletvekilleri Hasan Ören ve Özgür Özel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Tanrıverdi, 23 Nisanın millet egemenliğine atılan dev bir adım olduğunu ifade ederek, millet egemenliğiyle Türkiyenin demokrasiye adım attığını ve karar alma süreçlerine milletin damgasının vurulduğunu kaydetti.
     Tanrıverdi, Türkiyenin artık yoluna yeni, sivil ve demokratik bir anayasayla devam edeceğini ifade ederek, şunları belirtti:
     "Bu meclis yeni anayasayı ortaya çıkaran meclis olarak tarihe geçecektir. Hedefimiz milli birlik ve bütünlük içerisinde 76 milyon insanımızın 780 bin kilometrekare içerisinde kardeşçe, huzur ve güven içinde yaşamasını sağlamaktır. Ekonomik ve sosyal anlamda müreffeh bir Türkiye için çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz. Biz AK Parti olarak, insanımız için ne uygun ise, vatandaşımız için hangisi daha ulaşılabilir ise, O hizmeti getirmeyi, o politikayı, uygulamayı tercih etmekteyiz."
     Yurttaş da Atatürkün bu önemli günü çocuklara adayarak, dünyada ilk çocuk bayramını ilan etmesinin, Türk çocuklarına verdiği önemi ortaya koyduğunu ifade etti. En temel önceliğin eğitimin tüm kademelerinde çocukların ve gençlerin en iyi şekilde yetiştirilmesini sağlamak olduğunu kaydeden Yurttaş, çocukların hayallerini gerçekleştirmesinin, hedeflerine ulaşmasının, ülkesine ve insanlığa faydalı olmasının her türlü değerin üzerinde olduğunu belirtti.
     Selçuk Özdağ ise mesajında şu ifadelere yer verdi:
     "Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarının 23 Nisan 1920de açtığı TBMMnin açılış yıl dönümü milletimiz açısından son derece önemlidir. Anadolu topraklarının vatanımız olmasında ve geleceğimizi belirlememizde tayin edici bir gündür. TBMM Türk milletinin özgürlüğüne duyduğu özlemin adıdır. TBMM milletimizin için yeni bir umudun, yeni bir başlangıcın müjdecisi olmuştur."
     CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ise kutlama mesajında 23 Nisan tarihinin karanlıktan aydınlığa kavuşulduğu gün olduğunu bildirdi.
     Türkiye Büyük Millet Meclisinin 93 yıldır tam bağımsız Türkiyenin, ulusal egemenliğin ve laik demokrasinin temel kurumu olduğunu ifade eden Ören, çağdaş Türkiyenin temellerinin bu mecliste atıldığını kaydetti.
     Özgür Özel de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bir yandan büyük bir gururla karşılarken, diğer taraftan da hükümet tarafından son dönemde ortaya konan tartışmaları büyük bir üzüntü ve endişe ile takip ettiklerini belirtti.
     Özel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
     "Atamızın biricik kıymetlileri çocuklarımızın bayramını kutlarken, tüm vatandaşlarımızı da milli mücadeleden ve Atatürkten kalan bu güzel ülkeye sahip çıkmaya ve onların hatırasını tartışmaya ve değersizleştirerek değiştirmeye çalışanlara gerekli cevabı vermeye çağıyorum. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın halkın iradesi, yaşasın milli egemenlik ve yaşasın Türkiye Cumhuriyeti."
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER