23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Ekonomi Bakanı Çağlayan: -"Türkiye, her alanda Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına doğru emin adımlarla rotasında ilerlemektedir"


ANKARA (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiyenin, her alanda Cumhuriyetin kuruluşun 100. yılına doğru emin adımlarla ilerlediğini bildirdi.
     Çağlayan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Mesajında, 23 Nisan 1920de ilk Mecliste alınan kararlarla hem Kurtuluş Savaşının meşalesinin yakıldığını hem de Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığını ifade eden Çağlayan, şunları kaydetti:
     "Millet adına yetkiyi ancak milletin kendisinin kullanacağının tescillendiği 23 Nisanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün bugünün küçükleri, geleceğimizin teminatı çocuklara armağan etmesi genç nesillere ne kadar güvendiğinin kanıtıdır. Çünkü bugünün küçükleri, yarının büyükleri olacak, her alanda Türkiyeyi yönetecek, Türkiyenin geleceğini şekillendireceklerdir. Bugünün çocukları yarının cumhurbaşkanı, başbakanı, bakanı, doktoru, hakimi, öğretmeni, iş adamı, sanayicisi, ihracatçısı olarak Türkiyenin muasır medeniyet seviyesine ulaşmasında etkin rol oynayacaklardır."
     Türkiyenin, her alanda Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına ve geleceğe doğru emin adımlarla rotasında ilerlediğini belirten Çağlayan, şöyle devam etti:
     "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak, 500 milyar dolar mal, 150 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirmek, 2 trilyon dolar gayri safi yurtiçi hasılaya ulaşmak ve kişi başına 25 bin dolar milli gelire sahip olmak hedefine emin adımlarla ilerliyoruz.
     Gazi Mustafa Kemal Atatürkün hedef gösterdiği çağdaş muasır medeniyet seviyesine ulaşmak, milletin topyekun zenginleşmesi ile mümkün olacaktır. Muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için döşenen taşlar, çocuklarımıza daha parlak bir gelecek hazırlamak için atılan adımlardır. Atılan adımlar, bugünün küçükleri olan çocuklarımızın, zirveye ulaşmasında yol gösterici olacaktır."
    
     Muhabir: Erdal Çelikel
     Yayıncı: Necati Keleş
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER