2 yaşında başladı, 7 yıl sonra

2 yaşında başladı, 7 yıl sonra madalyaları topladı -Kocaelide 2 yaşındayken satranca başlayan Can Baylav, 7 yılda katıldığı müsabakalarda 24 madalya ile 11 kupa kazandı -Baylavın dereceleri arasında Dünya 4üncülüğü ile Avrupa


KOCAELİ (A.A) - Kadir Yıldız - Kocaelide 2 yaşındayken ağabeyi aracılığıyla satranca ilgi duyan 9 yaşındaki Can Baylav, katıldığı müsabakalarda 24 madalya ile 11 kupa kazandı.
     Baylav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yaşındayken ağabeyi Bartunun satranç taşlarını dizlemeye başladığını belirterek, büyüdükçe satranca ilgi duymaya başladığını söyledi.
     Ağabeyi Bartunun evdeki çalışmalarında kendisini izlediğini ifade eden Baylav, ağabeyinin daha sonra oyunun kurallarını kendisine de öğrettiğini kaydetti.
     Baylav, 5 yaşındayken ilk kez satranç turnuvasına katıldığını dile getirerek, istediği başarıyı elde edemediğini bildirdi.
     İlk turnuvasında heyecanlı olduğunu ve satranca yeni başladığı için rakibine yenildiğini belirten Baylav, müsabakanın ardından bir süre üzüldüğünü fakat diğer müsabakalarda başarı elde etmek için çok çalıştığını söyledi.
     Baylav, çalışmalarının ardından oyun stratejilerinde gelişme gösterdiğini ifade ederek, Dünya Okullar Bireysel Satranç Şampiyonasında 4ncü oldum. 7 yaş altı kategorisinde yarışmıştım. Bu şampiyonada son turu çok hızlı oynadım. Kazansaydım 3ncü de olabiliyordum. O tur sonunda üzüldüm ama bu sonuçla yetinmeye çalıştım. Bugüne katıldığım şampiyonalarda 11 kupa, 24 madalya kazandım. Bunlara sahip olmak çok güzel bir duygu diye konuştu.
     Antalyada düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasında 9 yaş kategorisinde Türkiye şampiyonu olduğunu dile getiren Baylav, antrenörü Tarkan Küçümenlerle çok çalıştıklarını anlattı.
     Baylav, Küçümenlerin kendisini motive ettiğini belirterek, Mayıs ayında Yunanistanda Dünya Okullar Satranç Şampiyonası yapılacak, burada 1inci olmayı hedefliyorum. Devamında da Avrupa ve dünya şampiyonalarında dereceye girmek istiyorum dedi.
    
     -Rakiplerimizi iyi analiz ediyorduk-
    
     Geçen yıl temmuz ayında itibaren Canla çalıştıklarını ifade eden antrenör Tarkan Küçümenler de Canın katıldığı Avrupa Şampiyonasında 7ncilik elde ettiğini vurguladı.
     Küçümenler, Canın taktikleri kolaylıkla kavradığını ve oyunlarda sergilediğini kaydetti.
     Can için oyun stratejisi belirlediğini anlatan Küçümenler, Can, şampiyona öncesinde heyecanlıydı, bu anlamda kendisiyle görüşüyordum. Fakat kendisi çok çalıştı, Canın okulu olmasına rağmen şampiyonalara iyi hazırlandık. Rakiplerimizi iyi analiz ediyorduk şeklinde konuştu.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü Başkanı Fahrettin Kandemir de Büyükşehir Belediyesi, Satranç Federasyonu ve Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında çocuklara 36 bin 500 adet satranç eğitim takımı dağıtılacağını kaydetti.
     Kocaelinin satrancın merkezi olacağına dikkati çeken Kandemir, projenin tamamlanmasının ardından Kocaelide satranç bilen çocuk sayısının artacağını bildirdi.
     Kandemir, gelecek 3 yılda bin lisanslı satranççıya ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 2 yaşında başladı, 7 yıl sonra Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER