TAR

TAR-GEL Personeline Mesleki ve Teknik Eğitimi Projesi -Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Çankaya: -Projemiz ile ilimiz merkez, ilçe ve köylerinde görevli 90 ziraat mühendisi ve 34 veteriner hekim, teknik ve mesleki eğitimler


ESKİŞEHİR (A.A) - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından kabul edilen, Eskişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Tarım Araştırma ve Geliştirme (TAR-GEL) Personelinin Mesleki ve Teknik Eğitimi Projesi kapsamında, eğitimlere başlandı.
     İl Müdürü Halil Çankaya, Eskişehir Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitim toplantısının açılış konuşmasında, ilk kez bir projelerinin BEBKA tarafından kabul edildiğini bildirdi.
     Kırsalda yaşayan halkın, geçim kaynağının yüzde 90nını tarım ve hayvancılıktan sağladığına dikkati çeken Çankaya, şöyle konuştu:
     Projemiz ile ilimiz merkez, ilçe ve köylerinde görevli 90 ziraat mühendisi ve 34 veteriner hekim teknik ve mesleki eğitimlerden yararlanacaktır. Ayrıca projenin uygulanıp yaygınlaştırılması için 20 örnek çiftçinin eğitimlere katılması amaçlanmıştır.
     Kırsal alanda tarımsal ürünlerin üretilmesi, üretilen ürünlerin pazarlanması ve kontrollerinden sorumlu olan teknik elemanlarımız, bilgi ve becerilerinin artırılması ile sahada yapılacak çalışmalarda verime pozitif yönde etki sağlayabilecek ayrıca yeni teknolojilerin sahaya aktarılması ile gelir seviyeleri yükselerek çiftçimizin refah düzeyinin yükselmesine katkı sağlanacaktır.
     Eğitimleri verecek olan Kayseri Erciyes Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yunus Serin de meslek hayatı boyunca zirai bitkiler konusunda araştırmalar yaptığına dikkati çekerek, çiftçilerin sorunları konusunda kendisinden ilk kez bir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürünün yardım istediğini söyledi.
     Bu konuda eğitim verecek olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Serin, 42 yıldır üniversitede yaptığı çalışmaları ve tarım konusunda hayata geçen projelerini personelle paylaşacağını kaydetti.
     10 gün sürecek olan eğitimlerde; Eskişehir tarımında mevcut durum, problemler ve bazı çözüm önerileri, Yem bitkileri yetiştiriciliği, çayır-meraların ıslahı ve idaresi, kıraç ve sulu tarımda münavebe uygulamaları, toprak analizlerinin değerlendirilmesi ve bitkisel üretimde gübreleme başlıkları ele alınacak.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER