Nüfusu 2 binin altına düşen beldelerin

Nüfusu 2 binin altına düşen beldelerin kapatılması -Simav ilçesine bağlı Demirci, Öreyler ve Çaysimav belde belediyeleri, birleşmeyle toplam nüfuslarını 2 binin üzerine çıkarmak için çalışma başlattı


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesine bağlı Demirci, Öreyler ve Çaysimav belde belediyeleri, birleşmeyle toplam nüfuslarını 2 binin üzerine çıkararak, beldelerin ayrı ayrı tüzel kişiliklerinin sona erdirilmemesi amacıyla çalışma başlattı.
     MHPli Demirci Belediye Başkanı Özden Akçay, AA muhabirine, ilçe merkezine en yakın beldeler olan Demirci, Öreyler ve Çaysimav belde belediyeleri olarak birleşme çalışması başlattıklarını söyledi.
     Nüfusu bin 300 olan Demircinin birleşme sonrası tüzel kişiliğinin devamını, 874 nüfuslu Öreyler ve 568 nüfuslu Çaysimavın mahalle olarak Demirciye bağlanmasını öngördüklerini belirten Akçay, şöyle konuştu:
     Vatandaşlarımız belde statüsünden köy statüsüne dönmek istemiyor. Öreyler ve Çaysimav belediyelerinin, her türlü menkul ve gayrimenkulleriyle mahalle olarak geleceğe doğru yürümenin yanında alışkın olduğu belediye hizmetlerinin birinci elden sunulmasının devamını istiyorlar. Kütahya Valiliğinin talimatı doğrultusunda Öreyler ve Çaysimav beldelerinde, belde tüzel kişiliği kaldırılarak Demirciye mahalle statüsüyle bağlanması konusunda 18 Kasımda halk oylaması yapılacak.
    
     -Beldeleri, MHPli, CHPli ve bağımsız başkanlar yönetiyor-
    
     Akçay, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında Türkiye genelinde 559 belde belediyesinin kapatılacağını dile getirerek, 18 Kasımda sandıklardan çıkacak sonuçların, 3 beldede yaşayan vatandaşlar için hayırlı olmasını diledi.
     Halk oylamasında evet oylarının çoğunlukta olması halinde 3 belde belediyesinin hazırlayacağı protokolle ortak bir belde adında karar kılacaklarını belirten Akçay, Öreyler Belediye Başkanının CHPli Turan Sümer, Çaysimav Belediye Başkanının da bağımsız Emin Ceylan olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Nüfusu 2 binin altına düşen beldelerin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER