Türk Kamu Sen: Ülkeyi kaos ortamından bir an önce kurtarmalı


Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, bölücü terör örgütünün hain saldırılarının her geçen gün artarak devam ettiğini, acilen siyasi partilerin biraraya gelerek güçlü bir hükümet kurmaları gerektiğini söyledi. Milletin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik teşebbüslerin önüne geçilmesini isteyen Doğruyol, İzmir'deki şube başkanlarıyla birlikte gündemdeki konularla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Asker ve polislerimizin şehit edildiğini, bazı aydınların ise sessiz kaldığını belirten Doğruyol, "Milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya, huzurunu dinamitlemeye, ülkemizi bölmeye kastetmiş olan bu kanla beslenen soysuzlar, hareket alanını giderek genişletme çabasındadırlar. Açılım ve çözüm adı altında uygulanan süreçlerin, kurulan diyalogların, yapılan pazarlıkların, verilen tavizlerin sunucunda terör meşruiyet kazanmış, ülkemiz kanlı, karanlık bataklığa doğru sürüklenmek istenmektedir. Bugün geldiğimiz noktanın terörle, teröristle pazarlık yapılmaması gerekliliğini anlama açısından oldukça önemli olduğunu düşünmekteyiz. Teröre verilen her taviz, yeni bir tavizi beraberinde getirmiştir. PKK'nın haince ve kahpece şehit ettiği vatan evlatları birer birer toprağa verilirken dışarıdan kurmalı sözde aydınlar, sözde akiller de doğrudan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hedef alarak, silahların susması ve çatışmasızlık ortamının oluşturulmasını isteyen laflarıyla bölücü teröre açıkça destek vermektedirler. Bugünlerde Barış Platformu adı altında biraraya gelen HDP ve bazı CHP'li vekiller, sendika ve STK'lerin oluşturduğu yapıyı kabul etmemiz de mümkün değildir. Askerimiz, polisimiz şehit olurken sessiz kalan bu tür oluşumlar, üç beş terörist öldürüldüğünde hemen ortaya çıkmaktadırlar. Bilinmelidir ki bu güruhlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile terör örgütünü, savaşan iki eşit taraf olarak lanse etmenin ne manaya geldiğini bile idrak edememektedirler. Asker, polis Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenlik gücüdür. Terörist, vatan hainidir. Bunlar PKK terörünü kınamayan, teröriste terörist diyemeyenlerdir. Bunlar vatan, millet ve devlet kavramlarının ne manaya geldiğini dahi bilmeyen, kulakları sağır, kalpleri mühürlü, dilleri çatal bedbahtlardır." dedi.

'KÜRT KÖKENLİLER PKK'NIN ESARETİNDEN KURTARILMADIR'

Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Doğruyol, "Terörle etkin mücadeleye girilen bu dönemin, terörün kökü kazınıncaya kadar devam etmesi gerekmektedir. Doğu ve Güneydoğu'daki Kürt kökenli vatandaşlarımız PKK'nın esaretinden, baskısından, hamiliğinden bir an evvel kurtarılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin otoritesini, gücünü ve şefkatini gösterecek önlemler hızla hayata geçirilmelidir. Bir genel seçim sonrasında siyasi partilerimiz, millet iradesine saygı göstererek güçlü bir hükümet oluşturma yollarını bulmalıdır. Ülkeyi bu karanlık ve kaos ortamından bir an önce kurtaracak formüle odaklanmalıdır. Hukuk devletini bir an önce hayata geçirmelidir. Bizler doğru atılacak her adımın arkasında ve yanındayız. Sokağa çıkarken bile tereddüt eden, başına bir şey geleceği endişesi yaşayan vatandaşlarımızın, devleti tarafından korunduğunu bilmeye ihtiyacı vardır. Herkesin bilmesi gerekir ki kimse milletimizin sabrını sınamaya kalkmasın. Bu millet en zor, en karanlık günlerinden bile birlik olarak çıkmıştır. Milletimiz bugün de terör belasına karşı tek ses, tek yürek olarak son nefesine kadar mücadele edecektir. Türkiye Kamu-Sen olarak terör saldırılarını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Türk Kamu Sen: Ülkeyi kaos ortamından bir an önce kurtarmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER