Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Mali Kurulu yapıldı


Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 62. Mali Genel Genel Kurulu yapıldı. Mali kurulda Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Özelleştirme İdaresi'nin Kayseri Şeker Fabrikası'nda bulunan yüzde 11 hissesini alabilmek için çiftçiden yetki aldı.

Kadir Hans Kongre Merkezi'nde yapılan Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 62. Mali Genel Genel Kurulu'na çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. Sabah saatlerinde kongre merkezine akın eden çiftçiler, önce dışarıda kayıtlarını yaptırdıktan sonra kongre merkezine alındı. Binlerce çiftçinin katıldığı mali genel kurulda bir ilk de yaşandı. Genel kurula katılan bayanlara yer ayrıldı. Bayanların genel kurula yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. Öte yandan kongre merkezine asılan pankartlar ile Hüseyin Akay'a destek verildiği görüldü.

Mali Genel kurul öncesi, son günlerde artan terör olaylarında şehit olan güvenlik güçleri için Kur'an-ı Kerim okutuldu. Ardından dualar edildi. Daha sonra genel kurula geçildi. Verilen önergenin ardından divan heyeti oluştu. Divan heyetinin seçilmesinin ardından saygı ve duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kürsüye gelen Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, bugüne kadar verdikleri sözü yerine getirdiklerini söyledi. Akay, "Bugün geldiğimiz noktada size daha fazla kazandıran, işimizi daha kolaylaştıran, masrafımızı azaltan bir yapı oluştu" dedi.

Şeker Fabrikası'nın 31 ortağının bulunduğunu belirten Akay, genel kurulda Özelleştirme İdaresi'nin Kayseri Şeker Fabrikası'nda bulunan yüzde 11'lik hissesini almak için yetki de aldı. Akay, şunları söyledi: "Ben istiyorum ki bu hissenin sahibi pancar eken çiftçilerimiz olsun. Bu genel kuruldan sonra bir çalışma başlatmak istiyoruz. Kayseri şekerde hisse sahibi olmak isteyen çiftçilerimizden vekalet toplamak için bir organizasyon yapacağız. Bu vekaletler de hissenin çiftçilere satışı için özelleştirme idaresine müracaatta bulunacağız. Eğer işlemi gerçekleştirebilirsek ve sizler adına bu hisseyi alabilirsek size fazla külfet olmadan taksitler halinde bedelini ödeyebileceğinizi düşünüyorum. Kayseri şekerden ödenecek kar paylarından bu taksitlerin karşılanabileceğini umuyorum. Türkiye de bir ilki gerçekleştireceğiz. Pancar çiftçisi doğrudan şeker fabrikasının ortağı olacak. Bu uygulamaya çalışanlarımızı da dahil edebiliriz. Böylece şirketin karından pay aldığınız gibi, şirketin artan değeri doğrulusunda hisselerinizin de değeri artacak. Doğrudan çiftçinin ve çalışanın hissedarı olduğu böyle bir fabrikanın arazilerine artık kimseler göz dikemeyecek. Şirketin arazileri, imkanları, şekerleri artık kimseye peşkeş çekilemeyecek. Bugün bizim uyguladığımız pancar çiftçisinin daha etkili bir şekilde yönetime katılması uygulaması artık süreklilik kazanacak."

Konuşmaların ardından bütçe ve faaliyet raporları onaylandı. Olaysız bir şekilde sona eren genel kurulun ardından çiftçiler, kendileri için dağıtılan kumanyaları aldı. CİHAN
<< Önceki Haber Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Mali Kurulu yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER