Odalardan Gökçek'e: Yolu sök, oyuncaklarınla vedalaş, Saray'ı da mühürle

Odalardan Gökçek'e: Yolu sök, oyuncaklarınla vedalaş, Saray'ı da mühürle

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) alanlarının tamamını kapsayan nazım imar planının Ankara 5. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi sonrası, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara Bulvarı'nı kapatma kararı almasının yankıları devam ediyor. Planı mahkemeye götüren meslek odaları yaptıkları ortak açıklamada, Ankara Bulvarı'nın kapatılmasını doğru bulduklarını vurguladı. Oda yöneticileri benzer şekilde planları iptal olan Ankapark ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin de kapatılması gerektiğini vurguladı. Ortak açıklamada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e seslenen oda yöneticileri, "Kapatmak yetmez, yolu sök, kaçak Saray'ı mühürle, Ankapark'taki oyuncaklarını da al git." ifadelerini kullandı. Açıklamada, sadece Ankara Bulvarı'nın değil Saray ve çevresindeki yollar ile Ankapark'ın da kapatılması istendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, dünkü oturumunda Ankara 5. İdare Mahkemesi kararıyla iptal edilen AOÇ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'nı gerekçe göstererek Ankara Bulvarı'nı kapatma kararı aldı. Twitter hesabından açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Mimarlar Odası'nın ve diğer odaların tek amacı, Ankaralı'ya eziyet yaşatmak. Ankaralılar, kendilerine solcuların yaptığı bu zulmün hesabını ilk seçimde soracaklardır." açıklamasını yaparak, meslek odalarını kapatma kararının gerekçesi olarak gösterdi. Gökçek, tek yol olarak da vatandaşın meclis kararının iptali için dava açması olduğunu belirtti.

"KAÇAK SARAY VE ANKAPARK'I DA DURDURSUN"

1/10.000'lik Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile eklerinin iptali için dava açan odalardan Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Çevre Mühendisleri Odası ve Peyzaj Mimarlar Odası yöneticileri ortak basın toplantısı düzenledi. Üç odanın ortak açıklamasında, Ankara Bulvarı'nın kapatılma kararı olumlu karşılanarak, "Melih Gökçek'e çağrımızdır; Yolu sök, Saray'ı mühürle, oyuncaklarınla da vedalaş." ifadelerine yer verildi.

Gökçek'in 'aynı duyarlılığı' başka mahkeme kararları için de göstermesini bekledikleri vurgulanan açıklamada, "AOÇ Ana Planı'nın iptali ile Kaçak Saray ve Ankapark dayanaksız kalmıştır. Ankara Büyükşehir Belediyesi buradaki faaliyetleri de aynı mahkeme kararına istinaden durdurmakla yükümlüdür. Aynı duyarlılığı burada da sergilemesini bekliyoruz. Yargı kararlarına dayanarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne diyoruz ki trafiğe kapatmak yetmez, yolu tamamen sök. AOÇ'yi de halka geri ver." denildi.

"KAMU ZARARI GÖKÇEK'TEN TAHSİL EDİLDİN"

Melih Gökçek'in meslek odalarını 'hedef gösterdiğini' belirten Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, "Bu Gökçek'in klasik taktiğidir. Planlara, hukuka rağmen iş yapıp mahkemeden dönünce 'meslek odaları yaptı' diyor. Oysa bu plan 2007'de yapılmıştı, bizim davalarımızla 2009'da iptal edildi. 2010'da yine yapıldı, şimdi o da iptal oldu. Biz tam 7 yıldır belediyeyi uyarıyoruz, hukuksuz iş yapma, AOÇ'yi talan etme, ranta açma diye. Biz 7 yıldır uyarmamıza rağmen yapıyor. Kamu kaynaklarını zarara uğratan Gökçek'in kendisidir. Batılı ülkelerde bu tür durumlarda kamu zararına neden olan kişiden tahsil edilir. Ankara Bulvarı'nda bir kamu zararı varsa ki var Gökçek'ten tahsil edilmelidir." şeklinde konuştu.

Gökçek'in 'vatandaş dava açılsın meclis kararı iptal edilsin' şeklindeki açıklamasını da 'ucuz popülizm' olarak değerlendiren Sevim, "Mahkeme kararına gerek yok ki. Bir gün önce aldıkları meclis kararını bir gün sonra kendileri iptal edebiliyor. Meclis kararını iptal etse bile yargı kararı kesin. Emniyet de görevini yaparak yol kapandığında kapalılık durumunu sağlamalı, giren araçlara ceza kesmeli." dedi.

"GÖKÇEK'İN YÜREĞİ YETİYORSA KAÇAK SARAY'I MÜHÜRLESİN"

Çevre Mühendisleri Odası eski başkanı Baran Bozoğlu ise bulvarın kapatılma kararının 'olumlu' olduğunu belirterek, "Belediye Meclisi ilk kez olumlu bir karar almıştır. Bu yol, trafik sorununu çözmediği gibi kişisel araç kullanımını da teşvik ederek hava ve çevre kirliliğine de neden oluyor. Yolun sökülmesi ve yeniden yeşillendirilerek halka kazandırılması lazım. Eğer Gökçek'in hukuku uygulamak gibi bir derdi varsa ve yüreği de yetiyorsa Kaçak Saray'ı da mühürlesin görelim." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Odalardan Gökçek'e: Yolu sök, oyuncaklarınla vedalaş,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER