Telefon dolandırıcılarının kurbanı emekli öğretmen son yolculuğunda uğurladı


Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde telefon dolandırıcıların kendisinden istediği parayı yatırmak için gittiği PTT şubesinde kalp krizi geçirdikten sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 69 yaşındaki emekli öğretmen Şinasi Doğan, toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, Mudanya'da gün sabah saatlerinde cep telefonuyla Şinasi Doğan'ı arayan dolandırıcılar, "Eşin bölücü terör örgütü tarafından rehin alındı. Polis ekipleri şu anda evinizde. Eşinizi kurtarmamız için verdiğimiz hesaba 4 bin 500 lira yatırmanız gerekiyor." diye tehdit etti.

Kalp hastası olan ve bir süre önce by- pass ameliyatı geçiren Şinasi Doğan da dolandırıcılara inanarak parayı yatırmak için harekete geçti. Panik halinde hemen bankaya koşan Doğan, çektiği parayı dolandırıcılarını verdiği hesaba yatırmak üzere PTT şubesine gitti. Sürekli açık olan cep telefonuyla da dolandırıcılarla konuşan Doğan, gişedeki görevliye yaklaşarak, "Eşim rehin alındı, onu kurtarmak için hesabına para yatıracağım" dedi. Dolandırıldığını anlayan görevliler ise aşırı heyecanlı gördükleri Şinasi Doğan'ı banko arkasına alarak sakinleştirmeye çalıştı.

Görevlilerin polisi aradığı sırada iyice heyecanlanan Şinasi Doğan, kalp krizi geçirerek yere yığıldı. Olay yerine çağrılan 112 acil servis ekibinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Şinasi Doğan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Harekete geçen polis ekipleri ise eşinin rehin alındığını söyleyerek emekli öğretmen Şinasi Doğan'ın ölümüne neden olan dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı.

DOLANDIRICI KURBANI EMEKLİ ÖĞRETMEN TOPRAĞA VERİLDİ

Dolandırıcıların, ölümüne neden olduğu Şinasi Doğan, cemevinden kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Bursa merkez Nilüfer ilçesi Ataevler Cemevinde düzenlenen cenaze namazında Şinasi Doğan'ın eşi Elmas Doğan başta olmak üzere yakınları gözyaşlarına boğuldu. Namazın ardından Şinasi Doğan, Hamitler mezarlığında toprağa verildi.

BÖYLE BİR ŞEY DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE GÖRÜLMEMİŞ

Cenazede Şinasi Doğan'ın eşi Elmas Doğan, gözyaşlarına boğulurken, "Ben bu halimle konuşamam, ben ne uyudum, ne yattım, nasıl konuşayım ben" şeklinde ağlarken, amcasının oğlu Turan Doğan, şunları aktardı: "Bizde basına, televizyonlara çıktığı gibi biliyoruz. Ayrıca televizyonların veremediği birde evde hanımını 3 saat alıkoymuşlar, kapıya çıkmasını engellemişler. 'Kapının önündeyiz, seni öldüreceğiz, kocanı öldüreceğiz.' diye. Arkasından da polis gibi siren sesleri çıkarmışlar. Kapıya çıkarmamışlar. Hanımı telefonu kapatıp çocuklarını aradığında da telefonu paralel yaptıkları için tekrar o şahıslar çıkmış. Bir türlü telefon açıp ta çocuklarına, komşularına haber verememiş."

Devletten bunun önüne geçilmesini isteyen Doğan, şunları söyledi: "Devletimizden, hükümetimizden, milletimizden isteğimiz bu tip alçakça saldırıları önlesinler, insanlara huzur versinler, böyle bir şey görülmemiş dünyanın hiçbir yerinde. İlkel çağda mı yaşıyoruz, insanlar bu şekilde katledilebilir mi? Canlı, yaşayan bir insan hiç bir neden yokken üç kuruşluk para için böyle yapılabilir mi. Lütfen devletimiz ilgilensin, karakollar ilgilensin, devlet sahip çıksın, ilgilensinler." CİHAN
<< Önceki Haber Telefon dolandırıcılarının kurbanı emekli öğretmen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER