Öğrenciler, en güzel kahvaltı tabağını hazırlamak için yarıştı


Adana Özel Burç Kozan İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri arasında 'En Güzel Kahvaltı Tabağı Hazırlama Yarışması' düzenlendi. Evlerinde hazırlamış oldukları kahvaltı tabaklarını okula getiren Burçlu minikler, büyük heyecan yaşarken, jüri üyeleri birinciyi belirlemekte zorlandı.

Burç Kozan İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, hayat bilgisi dersinde 'beslenmenin okul başarısına etkisi' konusunu uygulamalı olarak işledi. Ders öğretmeni, işlemiş oldukları konuyla birlikte öğrencilerini sabah kahvaltısı yapmaya teşvik etmek amacıyla En Güzel Kahvaltı Tabağı Hazırlama Yarışması düzenledi.

Öğrencilerin evlerinde hazırlamış oldukları kahvaltı tabakları arasından en güzelini belirlemek için okul idaresi tarafından jüri üyeleri görevlendirilirken, yarışmada kahvaltı tabağının özgünlüğü, kullanılan malzemenin çeşitliliği, kompozisyon ve tabağını bitirme gibi kriterlere göre değerlendirme yapıldı. Jüri üyeleri, minik öğrencilerin hazırlamış olduğu birbirinden güzel kahvaltı tabakları arasında birinciyi belirlemede zorluk yaşarken, tüm elemeleri geçen Utku Gençay birinci oldu.

3-A Sınıfı Öğretmeni Veysel Övür, yarışma ile öğrencilerine kahvaltı yapmanın faydalarını bir kez daha hatırlattıklarını kaydetti. Öğrencilerinden her sabah mutlaka okula gelmeden önce kahvaltı yapmalarını isteyen Veysel Övür, "Kahvaltı zihni açar ve böylece derslerinizi daha kolay anlar ve kavrarsınız. Aksi taktirde dersler kafanıza girmez." dedi.

Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu Müdürü Abdul Hadi Kaya ise hazırlanan etkinliğe en az öğrenciler kadar büyük ilgi gösteren velilere teşekkür etti. İnsanların her türlü alışkanlığı küçük yaşlarda öğrendiğini ve bu nedenle çocuklara en güzel ve en faydalı alışkanları bu yaşlarda kazandırmaya çalıştıklarını belirten Kaya, "Kahvaltı yapma insanlar için çok önemli ama bu yaşlardaki yavrularımız için çok daha önemli. Öğrencilerimizden sıkı bir kahvaltı yaptıktan sonra okula gelmelerini istiyoruz. Çünkü kahvaltı zihni açar, çocuklarımızın okuldaki başarısını artırır. Bu konuda velilerimizden destek bekliyoruz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenciler, en güzel kahvaltı tabağını hazırlamak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER