Şehidin Muğla'daki babaevine ateş düştü

Şehidin Muğla'daki babaevine ateş düştü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 23 yaşındaki Teğmen Altuğ Pek'in Muğla'nın Menteşe ilçesindekibabaevine ateş düştü. Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve askerî yetkililer, Paşapınarı Mahallesi'nde oturan aileye acı haberi vermeye gitti. Sağlık görevlilerinin eşlik ettiği heyeti sokağın başında gören aile, oğullarının şehit olduğunu anlayarak ağıtlar yakmaya başladı. Acı haberi alan baba Mehmet Pek ve anne Fatma Pek ile kız kardeşi gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına, sağlık görevlileri müdahale etti.

Şehidin acılı babası, yerel bir gazete sahibi olan Mehmet Pek, moralinin çok iyi olduğunu belirterek, "Şehitlik mertebesi şereftir." dedi. Oğlunun, üniversiteyi bitirdikten sonra sözleşmeli olarak görevine haziran ayında başladığını anlatan Pek, "Diyarbakır hareketli olduğu için telefonu genelde kapalı oluyordu. Arada bir çıkıyordu piyango gibi. Aradığında moralini soruyordum, iyi olduğunu söylüyordu. İyi bir diyaloğumuz vardı. Güçlüydü. Birçok şeyi kendisine danışırdım. Gazetecilik olaylarına da katkısı olurdu. Son kavgamız da basın kartından çıkmıştı. Kendisine, 'Ne gerek var oğlum? Deveyi çullu da bilirler çulsuz da bilirler.' gibi atışmalarımız olurdu." ifadelerini kullandı.

Birkaç gün önce görüştüklerini dile getiren baba Pek, "Görev halindeyken genelde telefonları kapalı oluyordu. Buraya gelme gibi bir tepkisi yoktu. Bu göreve başlamadan önce riskli olduğunu söylemiştim ama güzel bir görev olduğunu ve iyi düşünmesini istedim. Kararlı gitti. 'Diyarbakır'da vakit geçmez, bir söz keselim.' diye söyledim. Bana zamanı olmadığını, karar verdiğince açıklayacağını söyledi." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Şehidin Muğla'daki babaevine ateş düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER