Alaattin Çakıcı, Cumhurbaşkanı'na hakaretten ifade verdi

Alaattin Çakıcı, Cumhurbaşkanı'na hakaretten ifade verdi

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı, Cumhurbaşkanı'na hareket ve cezaevinde kendisine yapılan saldırı olayıyla ilgili ifade verdi.

Çakıcı, 16 Ekim tarihinde Tekirdağ'dan Edirne'ye nakledildikten 4 gün sonra avukatıyla yaptığı görüşmenin ardından cezaevi koridorunda bir mahkûmun saldırısına uğradı.
Saldırıyı hafif sıyrıklarla atlatan Çakıcı, kendisine saldıran mahkûmu ve bir gardiyanı yaraladı. Alaattin Çakıcı, cezaevinde yaşadığı saldırı olayı ve onun ardından yaptığı basın açıklamalarında Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle savcılıkta ifade verdi.

Çakıcı, saat 12.00 sıralarında geniş güvenlik önlemleri altında cezaevinden alınarak, adliyeye getirildi. Savcılıkta yaklaşık 1,5 saat ifade veren Çakıcı, aynı şekilde yoğunluk güvenlik önlemleri altında cezaevine götürüldü.

Adliye çıkışında açıklama yapan Alaattin Çakıcı'nın avukatı Saadettin Köse müvekkilinin, cezaevinde kendisine karşı yapılan saldırı girişimi ve sonrasında meydana gelen yaralamalarla ilgili olarak şüpheli sıfatıyla ifade verdiğini söyledi. Müvekkilinin ifadesinde olayı bütün ayrıntılarıyla anlattığını dile getiren Köse, "Bunun haricinde kendisine yapılan saldırı girişiminin arkasında kimlerin olduğunu, bunun kendisine kimin yaptığını ortaya çıkarılmasını istemektedir. Savcı beyden ısrarlı bir şekilde bu yönde talepleri olmuştur. Biz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu konuda gerekli soruşturma işlemini başlatacağını ve ilgili kamu görevlileri hakkında görevi kötüye kullanmaktan dolayı soruşturma başlatılacağını düşünüyoruz." dedi.

Köse, müvekkilinin ayrıca kendisine yapılan saldırının ardından yaptığı basın açıklamalarında Cumhurbaşkanı'na hareketten ifade verdiğini kaydetti. Avukat Köse, müvekkilinin vermiş olduğu ifadesinde "Bana gösterilen yazıların altındaki imzalar bana aittir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamı aziz Türk milletinin ve Alaattin Çakıcı'nın namusudur. Cumhurbaşkanlığı makamına asla hakaret etmem. Cumhurbaşkanlığı makamı için Allah bana ölümü nasip etsin. Tayyip Erdoğan'ın şahsı için değil, bütün gezdiğim ceza infaz kurumlarında ve buradaki ceza infaz kurumunda müdürler bana Ankara bizi çok sıkıştırıyor. Alaattin Çakıcı'ya her türlü psikolojik sıkıntıyı verin diyorlar. Amaçları senin infazındaki 6 gününü yakmak. Aslında biz senin 6 günlerinin yanmasını istemiyoruz deyip Cumhurbaşkanı, bakan ve genel müdürün ismini veriyorlar. Bunu söyleyen müdürler arasında Edirne F Tip Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nun birinci müdürü yoktur. Ben de bu duruma tepki olarak söz konusu yazılarımı yazdım." dediğini aktardı. CİHAN
<< Önceki Haber Alaattin Çakıcı, Cumhurbaşkanı'na hakaretten ifade verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER