İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Kazançoğlu istifa etti

İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Kazançoğlu istifa etti

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu istifa etti. İzmir iş dünyasının yakından tanıdığı, "İZTO'nun beyefendi ağabeyi" olarak da bilinen Kazançoğlu, odada ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ)'nde alınan kararları ve yapılan uygulamaları etik dışı bularak yönetimden ayrıldığını açıkladı.

Kazançoğlu, bir süre önce İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı da olan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile üniversite hastanesi konusunda ters düşerek. mütevelliden ayrılmıştı. İnşaat yüksek mühendisi olarak çok sayıda konut, iş merkezi ve site projelerini hayata geçiren Kazançoğlu, İEÜ ve İZTO ilköğretim okulları başta olmak üzere birçok projede odaya karşılıksız hizmet vermiş ve hayata geçirilmesinde öncü olmuştu. İstifasının etik değerlerden kaynaklandığını belirten Akın Kazançoğlu, "Son aylarda gerek İEÜ, gerekse İZTO'da alınan kararların ve yapılan uygulamaların etik değerlerime uygun olmadığı gerekçesiyle yönetim kurulundaki görevimden istifa ediyorum." dedi. Kazançoğlu, hizmetlerine meclis üyesi olarak devam edecek.

Bir süre önce İEÜ ve İZTO öncülüğünde kurulan İzmir Bilimpark A.Ş. ile ilgili iddialar üzerine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müfettişleri soruşturma başlatmıştı. Bilimpark A.Ş.'nin kurucularından İZTO Başkanı Demirtaş'a ait Demirtaş Gıda İnşaat Organizasyon Danışmanlık Sanayi Ticaret Ltd.Şti.'ye yönetimde ayrıcalık tanındığı iddiaları üzerine soruşturma açılmıştı. Müfettişler, incelemelerinde Türk Ticaret Kanunu'na aykırılık tespit etmişti. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Kazançoğlu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER